Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 7. 2017,
17.45

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Monika Hrastnik Jure Žabjek

Sobota, 8. 7. 2017, 17.45

6 let, 9 mesecev

Hrastnikova in Žabjek med deseterico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Monika Hrastnik | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenska gorska kolesarka Monika Hrastnik in njen reprezentančni kolega Jure Žabjek sta na tekmi svetovnega pokala v švicarskem Lenzerheideju v spustu osvojila deseto mesto v razredu elite.

V moški konkurenci je zmagal Južnoafričan Greg Minnaar (2:57 minute). Drugouvrščeni Avstralec Troy Brosnan je zaostal 16 stotink sekunde, tretjeuvrščeni Britanec Danny Hart pa 1,8 sekunde. Žabjek, ki je dosegel svoj najboljši izid na tekmah za svetovni pokal, je za zmagovalcem iz Južnoafriške republike zaostal 5,4 sekunde.

V ženski konkurenci je smetano pobrala Francozinja Myriam Nicole (3:26,890), druga je bila Britanka Rachel Atherton (+0,5), tretja pa Švicarka Emilie Siegenthaler (+2,3). Hrastnikova je za Francozinjo zaostala 12,3 sekunde.

Žabjek: Finalna vožnja mi je res uspela

"Niti predstavljal si nisem, da bom na tej progi končal s takšnim rezultatom. Težko najdem besede, s katerimi bi lahko opisal občutke po tem dosežku. Finalna vožnja mi je res uspela, z eno majhno napako, a drugače sploh ne gre. Zdaj so vse težave pozabljene in se mi zdi, da sem imel odličen vikend," je povedal Žabjek s svojo značilno mirnostjo, a čustev tokrat ni mogel skriti.

Danes so bile razmere na progi nekoliko boljše, saj je nočni naliv poskrbel, da je bilo na progi malo manj praha - tega je bilo v teh vročih in suhih dneh toliko, da so organizatorji dejansko pometali progo. Vsi tekmovalci so tako dosegali nekaj sekund boljše čase, najboljši so šli tudi pod čas treh minut. Žabjek je znova dokazal, da se znajde na vsakem terenu: "Težko rečem, da je kaj bistveno drugače kot v prejšnjih sezonah. Mogoče samo kilometrina, hkrati pa sem tudi sproščen v tej odlični ekipi in to je prava formula."

V seštevku svetovnega pokala je 14.

V seštevku svetovnega pokala je Žabjek zdaj 14. Prvih 20 tekmovalcev je "zaščitenih", kar pomeni da imajo zagotovljen nastop v finalu, ne glede na rezultat v kvalifikacijah. Zaščita pred zadnjimi dirkami sezone je pomembna tudi za Žabjeka: "Ta vikend sem želel ohraniti skupno uvrstitev med najboljših 20, tako da bom v Kanadi zagotovo v finalu. V Švici sem cilj močno presegel in želim si, da bom na zadnji dirki svetovnega pokala odpeljal enako odlično in bom zelo visoko tudi v skupnem seštevku."

V nedeljo bo v Lenzerheideju na sporedu še preizkušnja v olimpijskem krosu, slovenske barve pa bosta zastopala Tanja Žakelj in Rok Naglič.

Ne spreglejte