Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2013,
16.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Edvald Boasson Hagen Kristijan Koren

Nedelja, 2. 6. 2013, 16.04

8 let

Hagnu etapa, Veilleux ostaja v rumenem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Norvežan Edvald Boasson Hagen je zmagovalec 3. etape 65. kolesarske dirke Criterium du Dauphine (2.WT). Kristijan Koren v glavnini. David Veilleux ostaja vodilni v skupnem seštevku.

Na dirki je bila na sporedu ena lažjih etap na letošnji dirki. Kolesarji so morali v 167 kilometrov dolgi trasi prekolesariti dva kategorizirana vzpona. Sander Cordeel (Lotto-Belisol), Fumiyuki Beppu (Orica-GreenEdge), Jacob Rathe (Garmin-Sharp) in Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM) je bila četverica ubežnikov, ki ji je glavnina dovolila pobeg na samem pričetku etape. Njihova največja prednost je znašala dobrih šest minut, a kolesarji ekipe Europcar, ki so branili rumeno majico vodilnega, niso pretirano hiteli z lovljenjem ubežnikov. Slabih 70 kilometrov do cilja je slednja zato znašala še dobre 4 minute. Zato so tempo na čelu glavnine pričeli narekovati kolesarji ekip FDJ in Omega Pharma-Quick Step. Prednost se je nato hitro manjšala in je dobrih 30 kilometrov do cilja znašala le še minuto. Kot zadnji ubežnik je bil s strani glavnine 13 kilometrov do cilja ujet Cordeel.

Sledil je vzpon na drugi gorski cilj v etapi (prelaz Sauvages), kjer je s pobegom poskušal Luksemburžan Laurent Didier (RadioShack-Leopard). A kmalu ga je ulovil Bart De Clercque (Lotto-Belisol), ki je prvi prečkal gorski cilj. Na spustu ga je ulovil Poljak Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step). A glavnina, na čelu katere so bili kolesarji ekipe Sky, so ju ulovili slaba dva kilometra do cilja. V ciljnem šprintu je zmago slavil Edvald Boasson Hagen, medtem ko sta 2. in 3. mesto zasedla Michael Matthews in Gianni Meersman. Kristijan Koren je etapo končal v glavnini in zasedel 49. mesto.

Ne spreglejte