Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 8. 2020,
12.15

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Dylan Groenewegen Fabio Jakobsen

Sobota, 8. 8. 2020, 12.15

3 leta, 8 mesecev

Jumbo-Visma sporoča: Groenewegen do nadaljnjega brez dirk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Dylan Groenewegen | Moštvo Jumbo-Visma se je odločilo, da Dylan Groenewegen ne bo nastopal na dirkah, dokler ne bo končan disciplinski postopek Ucija. | Foto Reuters

Moštvo Jumbo-Visma se je odločilo, da Dylan Groenewegen ne bo nastopal na dirkah, dokler ne bo končan disciplinski postopek Ucija.

Foto: Reuters

Nizozemsko kolesarsko moštvo Jumbo-Visma je sporočilo, da do nadaljnjega njihov najboljši sprinter, Nizozemec Dylan Groenewegen ne bo dirkal. Na stranskem tiru bo vse dokler Mednarodna kolesarska zveza Uci ne preuči disciplinskega postopka proti 27-letniku, ki je na dirki po Poljski povzročil padec, v katerem se je hudo poškodoval Fabio Jakobsen.

Fabio Jakobsen
Sportal Nesrečni kolesar se je zbudil iz umetne kome

Padec je Dylan Groenewegen povzročil zaradi spreminjanja smeri v zaključku izjemno hitrega sprinta. Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick-step) se je zapletel z ogrado in grdo treščil v funkcionarja dirke ter v ciljni steber. Pri tem je 23-letni Nizozemec utrpel hude poškodbe obraza in lobanje, v petek pa so ga zdravniki v bolnišnici v Katovicah prebudili iz umetne kome.

Po neljubih dogodkih se je včeraj odzvalo moštvo Jumbo-Visme, za katero sicer dirka tudi slovenski as Primož Roglič. "Odločili smo se, da Dylan Groenewegen ne bo nastopal na dirkah, dokler ne bo končan disciplinski postopek Ucija," so zapisali v izjavi za javnost po pogovoru s sprinterskim zvezdnikom.

Nesrečnega Fabia Jakobsna so s prizorišča nesreče odpeljali v bolnišnico s helikopterjem. | Foto: Reuters Nesrečnega Fabia Jakobsna so s prizorišča nesreče odpeljali v bolnišnico s helikopterjem. Foto: Reuters

Zapisali so, da je bilo dejanje njihovega kolesarja nedopustno in da je bil zasluženo diskvalificiran z dirke. V težkih časih pa bodo 27-letniku in njegovi družini nudili vso potrebno podporo. Jakobsenu pa so še enkrat zaželeli čimprejšnje okrevanje po padcu, ki je zasenčil dogajanje v prvi etapi dirke po Poljski.

Na njej nastopa tudi slovenski sprinter Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), ki v skupnem seštevku zaseda četrto mesto. Danes bo na sporedu predzadnja, četrta etapa.

Fabio Jakobsen helikopter
Sportal "Ali je to naredil namerno, ve le on"
Ne spreglejte