Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 9. 2024,
15.50

Osveženo pred

5 dni, 2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,20

Natisni članek

Natisni članek

svetovno prvenstvo v kolesarstvu Zürich 2024 makadamkanje gravel padec Matej Mohorič Matej Mohorič

Petek, 20. 9. 2024, 15.50

5 dni, 2 uri

Spodbudne novice: Mohorič bo kljub padcu na generalki nastopil na obeh svetovnih prvenstvih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,20
Matej Mohorič | Matej Mohorič je grdo padel na ogledu trase za dirko svetovne serije na makadamu v španski Gironi, kar pa ne bo ogrozilo njegovega nastopa na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu (29. 9.) in na makadamu (6. 10.). | Foto Ana Kovač

Matej Mohorič je grdo padel na ogledu trase za dirko svetovne serije na makadamu v španski Gironi, kar pa ne bo ogrozilo njegovega nastopa na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu (29. 9.) in na makadamu (6. 10.).

Foto: Ana Kovač

Slovenski kolesar Matej Mohorič je grdo padel na ogledu trase za sobotno dirko svetovne serije na makadamu v Gironi v Španiji, so danes dopoldne sporočili iz njegove ekipe Bahrain Victorious. Dirka bi mu služila kot generalka za svetovno prvenstvo v gravelu oziroma makadamkanju, kjer bo 6. oktobra v Belgiji branil naslov svetovnega prvaka. Še prej, čez dober teden dni (29. 9.), ga v Švici čaka cestna dirka svetovnega prvenstva. Kljub prvotnim črnogledim napovedim poškodba, ki jo je staknil pri padcu, ni hujše narave, poroča 24ur.com, kar pomeni, da bo lahko nastopil na obeh svetovnih prvenstvih. 

"Matej Mohorič je na žalost grdo padel med ogledom proge za dirko UCI Gravel World Series Sea Otter Europe Girona," so preko družbenih omrežij zgodaj dopoldne sporočili iz ekipe Bahrain Victorious. "Zaradi poškodb v soboto ne bo mogel štartati. Vrnil se bo domov, da si opomore in se osredotoči na prihajajoče svetovno prvenstvo na gravelu."

Kot poroča spletna stran 24ur.com, pa stvari vendarle niso tako črne, kot se je sprva zdelo. Mohorič si je pri padcu močno odrgnil dlan in si pridelal nekaj šivov, kar pa ne bo ogrozilo njegovega nastopa na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu (29. september), niti na svetovnem prvenstvu v makadamkanju (6. oktober), kjer bo branil naslov svetovnega prvaka. 

Kaj pravi selektor Murn?

Selektor slovenskih kolesarjev Uroš Murn ga za zdaj ohranja v svojih načrtih za cestno dirko svetovnega prvenstva v Švici. "Mohoričev status je trenutno takšen, kot je bil pred to novico. Doživel je padec in manjšo poškodbo, a je treba še počakati dan ali dva, da se vidi, kaj to pomeni," je za STA dejal Murn, ki je na poti na prizorišče SP.

Kot je še pojasnil selektor, ima slovenska reprezentanca do sredine naslednjega tedna čas, da sporoči končno postavo za cestno dirko. Če Mohorič ne bi bil na voljo, bi lahko Murn vpoklical rezervo.

Preberite še:

Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar s samostojno akcijo do zmage v Kanadi
Tadej Pogačar
Sportal Pogačarjev napad neuspešen, dirko odločil ciljni šprint
Uroš Murn
Sportal Selektor Uroš Murn jasno o načrtih, ki jih ima z Rogličem in Pogačarjem
Ne spreglejte