Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 10. 2011,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Philippe Gilbert

Ponedeljek, 17. 10. 2011, 14.19

8 let

Gilbertu lovorika ''Flandrijec leta''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Belgijec Philippe Gilbert je že začel zbirati lovorike po najuspešnejši sezoni v karieri. Po zmagi v točkovanju dirk svetovnega koledarja je prejel še lovoriko ''Flandrijec leta".

Devetindvajsetletni kolesar je tako v nedeljo zvečer že tretjič zapored prejel lovoriko ''Flandrijec leta,'' ki jo podeljuje belgijski časopis Het Nieuwsblad. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Nick Nuyens in Jelle Venendert. Na četrtem in petem mestu sta Johan Vansummeren in Jurgen Van Den Broeck. Tretja zaporedna zmaga Gilberta ni presenečenje, saj je za njim najboljša sezona v karieri.

Gilbert bo po treh letih ob koncu sezone zapustil ekipo Omega Pharma-Lotto, saj se seli v ameriško ekipo BMC Racing. Poleg tega bo ekipa razpadla. ''Lovorika je velika nagrada, ki ni samo zame ampak za vse, ki so ves čas garali zame. Na dirki nisi nikoli sam. Ta tri leta niso bila enostavna in to kljub odličnim predstavam. Odlično sem lahko sodeloval z Marcom Sergaentom in večino kolesarjev, medtem ko delo z nekaterimi športnimi direktorji in spremljevalnim osebjem ni bilo lahko. Zame so bila ta tri leta zelo dolga,'' je za belgijske medije dejal Gilbert.

V nadaljevanju je kolesar, ki je letos slavil 18 zmag na kategoriziranih dirkah Mednarodne kolesarske zveze, dejal: ''Za menoj je odlična sezona, ki jo bo zelo težko ponoviti. Največ mi pomeni zmaga na dirki Liege-Bastogne-Liege, saj sem na tej dirki že od nekdaj želel zmagati. Sijajna je bila tudi zmaga v 1. etapi dirke po Franciji saj sem slednje napovedal že veliko pred tem.'' O ciljih za prihodnjo sezone je Gilbert dejal, da se bo osredotočil na dirke, na katerih še ni uspel doseči zmage. ''Milano-San Remo, dirka po Flandriji in svetovno prvenstvo. Da se bom dobro pripravil na cestno dirko svetovnega prvenstva, ki bo moj največji cilj sezone, želim nastopiti na dirki po Franciji in dirki po Španiji. S takšnim načrtom bom tudi lažje dosegel zmago na dirki po Lombardiji,'' je zaključil Gilbert.

Ne spreglejte