Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 1. 2012,
10.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jure Golčer

Torek, 3. 1. 2012, 10.35

8 let

Furdi se je pridružil Golčerju v Avstriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Triindvajsetletni slovenski kolesar Blaž Furdi bo prihodnjo sezono nastopal za avstrijsko kontinentalno ekipo Radland Tirol. Član slednje je tudi Jure Golčer.

Furdi, ki je preteklo sezono nastopal za Adrio Mobil, je pred iztekom pogodbe podpisal pogodbo s špansko ekipo Geox-TMC. Slednja je žal razpadla in vsi trije Slovenci, ki so imeli veljavno pogodbo z ekipo, so morali poiskati nove delodajalce. Marko Kump se je vrnil v Adrio Mobil, medtem ko je Furdi odšel v Avstrijo. ''Enoletno pogodbo sem podpisal pred nekaj dnevi. Pri prestopu mi je pomagal Peter Wrolich, za kar se mu zahvaljujem. Verjamem, da je to v tem trenutku najboljša rešitev zame. Vodstvo ekipe želi v prihodnosti pridobiti Profesionalno kontinentalno licenco. Obeta se nam kar nekaj kvalitetnih dirk, na katerih bom skušal doseči čim več. Vsekakor bom v dobri formi že na začetku sezone,'' je za Sportal povedal Furdi.

Furdi je lani nastopal za Adrio Mobil, katere član je bil tudi leta 2007. Vmes je tri sezone nastopal za Savo iz Kranja. Kljub temu, da lani ni dosegel niti ene zmage, se je kar štirikrat uvrstil na stopničke zmagovalnega odra. Na 2. mestu je končal tri enodnevne dirke (Judendorf, Memorial Henryka Lasaka in cestno prvenstvo Slovenije). Dirko za Veliko nagrado Kranja je končal na 3. mestu. Poleg tega je dosegel še tri četrta ter pet petih mest. V ekipi, ki ima v svojih vrstah 17 kolesarjev, je tudi štiriintridesetletni Jure Golčer, ki je v preteklih dneh že opravil testiranja v Avstriji. Slednja bo Furdi opravil v prihodnjih dneh.

''Prihod Furdija je za nas pozno božično darilo. Ekipa je sedaj odlično sestavljena. Imamo veliko mladih talentov ter dva izkušena veterana v Juretu Golčerju in Haraldu Totschnigu. Lahko potrdim, da smo pripravljeni na sezono 2012,'' je za spletno stran ekipe Radland Tirol dejal športni direktor Harald Berger. Eden izmed športnih direktorjev v ekipi je tudi nekdanji kolesar Georg Totschnig.

Ne spreglejte