Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 4. 2012,
21.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Jan Polanc Jan Tratnik

Sreda, 18. 4. 2012, 21.15

8 let, 5 mesecev

Etapna zmaga v Alžirijo, Tratnik ostaja tretji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Alžirski kolesar Youcef Reguigui je zmagovalec 2. etape dirke Toscana-Terra di Ciclismo (2.NC). Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Aleksej Lutsenko. Tratnik zadržal 3. mesto.

V 130 kilometrov dolgi etapi je za še večjo zahtevnost poskrbela izjemna borbenost kolesarjev, profil trase in slabo vreme v zaključku etape, ki jo ni uspelo končati kar dvajsetim kolesarjem. V cilj so prikolesarili vsi člani slovenske reprezentance, od katerih se je v ciljnem šprintu z 9. mestom izkazal Jan Polanc. Poleg njega sta bila v prvi skupini tudi njegova moštvena kolega iz ekipe Radenska, Jan Tratnik in Luka Pibernik. Etapne zmage se je nekoliko presenetljivo veselil Alžirec Youcef Reguigui, ki na dirki nastopa za mešano ekipo pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze.

''Etapa je bila zahtevna in ves čas zelo razgibana. Vsi so dirkali na polno. Za nameček je v drugi polovici etape še deževalo in sem povsem 'zmrznil'. Sicer sem se dobro počutil, vse dokler me ni pričelo zebsti. K sreči sem prebrodil te težave in sem v zadnjih kilometrih etape lahko dirkal v ospredju. V šprintu sem bil brez moči, da bi lahko posegel višje. Vsekakor sem še čutil posledice bega v uvodni prvi etapi,'' je po etapi za Sportal povedal Tratnik, ki je zadržal 3. mesto v skupnem seštevku. Vodstvo je prevzel Kazahstanec Aleksej Lutsenko.

Ne spreglejte