Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 9. 2015,
18.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vuelta Vuelta

Četrtek, 3. 9. 2015, 18.04

7 let, 12 mesecev

Etapa Van Popplu, vodilni ostaja Aru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nizozemski kolesar Danny Van Poppel (Trek) je zmagovalec 12. etape dirke po Španiji.

Drugo mesto na 173 kilometrov dolgi etapi od Escaldesa do kraja Engordany-Andorra-Lleida je osvojil Južnoafričan Daryl Impey (Orica GreenEdge), tretji je bil Belgijec Tosh Van Der Sande (Lotto). Skupno vodstvo je zadržal Italijan Fabio Aru (Astana).

Po zelo zahtevni kraljevski enajsti etapi v sredo, ko so kolesarji opravili kar 5000 višinskih metrov, si je po zaslugi Van Poppla Trek privozil še drugo etapno zmago v skupinskem sprintu. Glavnina je bila dovolj hitra, da je peterico ubežnikov še predčasno ujela in o zmagovalcu je odločil skupinski sprint, kjer je najmočnejše noge imel Nizozemec.

"Izkoristiti je treba priložnost, ko se ta pokaže. Na koncu mi je danes uspel lep sprint. Z 19 leti sem že vozil francoski Tour, a včerajšnja etapa je bila res huda. Ker mi je bilo včeraj tako težko, sem želel danes zmagati in uspelo mi je," je po zmagi povedal Van Poppel.

Vodstvo v skupnem seštevku je zadržal Aru, ki ima pred drugouvrščenim Špancem Joaquimom Rodriguezom iz Katjuše 27 sekund prednosti, tretjeuvrščeni Nizozemec Tom Dumoulin iz Gianta zaostaja 30 sekund.

Od dirke se je danes poslovil zmagovalec letošnjega Toura Britanec Chris Froome (Sky), saj si je na samem začetku včerajšnje etape ob padcu zlomil stopalno kost in je v cilj prispel s skoraj osmimi minutami zaostanka.

Prehudo, da bi nadaljeval

"Žal mi je, da se moram posloviti, a poškodbe, ki sem jih utrpel včeraj, so prehude, da bi nadaljeval. Hudo sem se poškodoval po desni strani telesa. Včeraj sem se še lahko potrudil in končal etapo, danes pa so bile bolečine prehude. Včeraj so mi zelo pomagali ekipni kolegi, da sem sploh prišel do cilja, a takoj, ko sem stopil s kolesa, sploh nisem mogel stopiti na desno nogo," pa je po današnji etapi povedal Froome.

Edini Slovenec na dirki Luka Mezgec iz nemške ekipe Giant-Alpecin je bil danes 41., tudi on je v cilj prikolesaril z glavnino. Skupno zdaj zaseda 126. mesto, za vodilnim Arujem pa zaostaja uro, 49 minut in 36 sekund.

Petkova 13. etapa bo kolesarje preko 178 kilometrov popeljala od Calatayuda do Tarazone.

Ne spreglejte