Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2012,
18.31

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jani Brajkovič Borut Božič

Sreda, 28. 11. 2012, 18.31

8 let, 1 mesec

Ekipe s Pro Team licenco bodo znane 10. decembra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mednarodna kolesarska zveza je objavila, da bo 10.decembra objavila seznam ekip, ki bodo v letu 2013 nastopale s Pro Team licenco. Znane nove tri ekipe s Profesionalno kontinentalno licenco.

''Na podlagi dodatno prejete dokumentacije, ki je bila v skladu z veljavnimi pravili prejeta pravočasno, je registracija ekip Colombia, MTN-Qhubeka in Team Type 1 končana. Zato predhodno načrtovana zaslišanja teh treh ekip pred Licenčno komisijo Mednarodne kolesarske zveze ne bodo potrebna,'' je na svoji spletni strani objavila Mednarodna kolesarska zveza. ''Mednarodna kolesarska zveza tudi potrjuje, da bo Licenčna komisija Mednarodne kolesarske zveze, 10. decembra objavila seznam ekip, ki bodo prejele Pro Team licenco. Takrat bodo objavljene tudi preostale ekipe, ki bodo prejele Profesionalno kontinentalno licenco za leto 2013,'' so še zapisali na spletni strani. Mednarodna kolesarska zveza je že pred časom objavila seznam osmih ekip, ki bodo imele Pro Team licenco v letu 2013 ter seznam trinajstih ekip, ki bodo imele v letu Profesionalno kontinentalno licenco. Na slednjem jih je po novem 16.

Ekipe Ag2r-La Mondiale, Argos-Shimano (Luka Mezgec), Euskaltel-Euskadi (Jure Kocjan, Robert Vrečer), Ex Rabobank, FDJ, Garmin-Sharp, Katjuša (Simon Špilak), Lotto-Belisol, Movistar, RadioShack-Nissan in Saxo-Tinkoff (Marko Kump), bodo morale tako do 10. decembra počakati na deset prostih licenc. Odpadla bo ena ekipa, ki bo morala v letu 2013 nastopati s Profesionalno kontinentalno licenco. To pomeni, da bo slednja za nastop na dirkah Svetovnega koledarja potrebovala povabilo organizatorjev dirk, medtem ko imajo ekipe s Pro Team licenco na teh dirkah zagotovljen nastop, ki je tudi obvezen. Mednarodna kolesarska zveza je tudi objavila, da je ugodila prošnji organizatorjev dirke Milano-San Remo in dirke po Lombardiji (RCS Sport). Obe dirki sta po novem iz sobote prestavljeni na nedeljo. Milano-San Remo bo na sporedu v nedeljo 17. marca 2013, medtem ko bo dirka po Lombardiji na sporedu v nedeljo 6. oktobra 2013. Dan kasneje bo predstavitev trase dirke po Italiji 2014.

Ne spreglejte