Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 10. 2013,
17.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kolesarstvo

Sreda, 30. 10. 2013, 17.53

8 let

Ekipa Argos-Shimano dobila novega glavnega sponzorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodstvo nizozemske kolesarske ekipe Argos-Shimano je danes objavilo novico, da se bo ekipa v prihodnji sezoni imenovala drugače kot letos. Prihaja namreč novi glavni sponzor za prihodnja tri leta.

"Pred kratkim je družba izrazila željo, da bi bila prvi sponzor naše ekipe. Novi sponzor se odlično ujema z ambicioznimi cilji naše ekipe," je dejal njen menedžer Iwan Spekenbrink. Dozdajšnji sponzor Argos se bo tako umaknil in naredil prostor za novega sponzorja, katerega ime in dizajn novega dresa naj bi bila objavljena kmalu. Drugi sponzor Shimano ima z ekipo pogodbo do konca leta 2014. "Radi bi se zahvalili sponzorju Argos, ki je podpiral ekipo in nam pomagal doseči nivo, na katerem smo, ter nam je dovolil, da še izboljšamo projekt z novim partnerjem. Kmalu bomo skupaj z novim partnerjem objavili nov dizajn dresa in cilje za prihodnjo sezono," je za spletno stran ekipe, katere menedžer je, dejal Spekenbrink. Ekipa je bila ustanovljena leta 2005 in se je takrat imenovala Skil-Memory Corp. Vse od leta 2006 in do leta 2011 se je imenovala Skil-Shimano. Do konca marca lanskega leta se je nato imenovala Project 1t4i, saj se je sponzor Skil umaknil. A nato je prišel sponzor Argos in ekipa se je od aprila lani imenovala Argos-Shimano. Lani je ekipa, ki je imela še profesionalno kontinentalno licenco, po zaslugi vabil organizatorjev nastopala na večini dirk svetovnega koledarja. Letos je imela ekipa licenco World Tour in s tem pravico in dolžnost nastopa na vseh osemindvajsetih dirkah svetovnega koledarja.

Letos so kolesarji ekipe slavili etapne zmage na vseh treh tritedenskih etapnih dirkah. Spekenbrink je danes priznal, da se je z novim sponzorjem začel pogovarjati po štirih etapnih zmagah Marcela Kittla na dirki po Franciji. Sponzor je že podpisal triletno pogodbo z ekipo, ki naj bi v prihodnji sezoni nastopala s kolesi Giant. Poleg članske ekipe ima ekipa tudi žensko ekipo. Poleg tega bo imela ekipa v prihodnji sezoni tudi ekipo mlajših članov (kolesarji do 23 let).

Ne spreglejte