Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2024,
17.06

Osveženo pred

2 uri, 1 minuta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,45
Dirka po Španiji Dirka po Španiji Vuelta Vuelta Wout van Aert

Natisni članek

Torek, 3. 9. 2024, 17.06

2 uri, 1 minuta

Dva grda padca Wouta van Aerta, ki je končal Vuelto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,45
Wout Van Aert Primož Roglič | Wout van Aert (levo) je po dveh padcih v 16. etapi končal dirkanje na Vuelti. | Foto Unipublic/Sprint Cycling Agency

Wout van Aert (levo) je po dveh padcih v 16. etapi končal dirkanje na Vuelti.

Foto: Unipublic/Sprint Cycling Agency

Nesrečni Wout van Aert je moral v 16. etapi končati Dirko po Španiji. Dva padca sta prispevala k temu, da je moral predčasno zaključiti špansko tritedensko pentljo, na kateri je spet okusil slast zmagovanja. Usoden je bil padec na nevarnem spustu z gorskega cilja Collada Llomena.

Kmalu na začetku etape se je Wout van Aert prvič znašel na tleh. Hitro se je pobral in nato našel pot med ubežniki. Osvojil je oba gorska cilja in postal lastnik pikčaste majice za najboljšega na gorskih ciljih, medtem ko je bila zelena majica za najboljšega po točkah že v njegovi lasti.

Nato je sledil spust z gorskega cilja Collada Llomena. Pred njim je kolesaril član Jayco AlUle Felix Engelhardt, ki je v levem ovinku na razmočenem cestišču izgubil ravnotežje in padel. Za njim sta se na tleh znašla še Wout van Aert (Visma | Lease a Bike) in Isaac del Toro (UAE Emirates).

Van Aert je imel okrvavljeno levo koleno in roko ter se zaustavil pri ekipnem avtu, kjer ga je pregledal zdravnik dirke. Ne glede na posledice se je še enkrat usedel na kolo, nekaj časa nadaljeval vožnjo, nato pa vidno razočaran sestopil s kolesa in končal dirko, v kateri je prišel do treh etapnih zmag, veliko pa si je obetal od sredinega in četrtkovega dne.

Vuelta Primož Roglič
Sportal Primož Roglič po pravi drami le še streljaj od rdeče majice!
Ne spreglejte