Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2019,
19.12

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Dirka po Baskiji Dirka po Baskiji Maximilian Schachmann Grega Bole

Sreda, 10. 4. 2019, 19.12

5 let

dirka po baskiji, 3. etapa

Nemec zadržal skupno vodstvo, Bole med deseterico, Alaphilippe brez težjih poškodb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Nemec Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe) tudi po tretji etapi kolesarske dirke po Baskiji ostaja v skupnem vodstvu. Rumeno majico je zadržal na najboljši možni način, z etapno zmago, najmočnejši je bil v skupinskem ciljnem sprintu, ki je potekal na rahlem vzponu. Drugo in tretje mesto sta zasedla Italijana Diego Ulissi in Enrico Battaglin. Z desetim mestom se je izkazal Grega Bole (Bahrain Merida).

V zahtevni, 191,4 kilometra dolgi etapi s tremi večjimi vzponi je bilo veliko padcev in to ne kakršnih koli kolesarjev. Na začetku je padec preprečil nadaljevanje dirke adutu Bahrain Meride Rohanu Dennisu, približno pet kilometrov pred ciljem pa je prišlo še do številčnega padca favoritov na začetku glavnine, na tleh so se znašli zmagovalec lanskega Toura Britanec Geraint Thomas, Španec Enric Mas in Francoz Julian Alaphillipe, zmagovalec druge etape in glede na konfiguracijo proge v zadnjem kilometru tudi prvi favorit današnje preizkušnje. A namesto boja za zmago je etapo končal v bolniškem vozilu.

Francoski kolesarski zvezdnik pri padcu ni utrpel težjih poškodb. Čeprav je več minut ležal na tleh, so ga zdravniki začasno vendarle usposobili, da je z več kot 12-minutnim zaostankom prišel do cilja in bo, kot pravi športni direktor njegove ekipe Quick Step Davide Bramati, dirko najbrž tudi nadaljeval.

"Ima bolečine v rami, modrice po vsem telesu, a težjih poškodb nima. Zelo smo se ustrašili, videti je bilo grdo. Težja poškodba bi bila za nas katastrofa, saj ima na ardenskih klasikah spet visoke ambicije. Na srečo pa bo vse v redu. Bomo videli, kako bo pretekla noč, toda najbrž bo jutri na startu. Možnosti za visoko uvrstitev je zapravil, a to ni nič hudega," je dejal Bramati.

Pogačarja zaustavil padec

Padec je zaustavil še številne druge kolesarje z visokimi ambicijami, tudi slovenskega aduta Tadeja Pogačarja (UAE Emirates), ki je zaostal minuto in končal na 78. mestu, še slabši je bil Luka Pibernik (Bahrain Merida), zaostal je dve minuti in osem minut.

Grega Bole je končal na desetem mestu. | Foto: Bahrain Merida Grega Bole je končal na desetem mestu. Foto: Bahrain Merida

Schachmann ostaja v vodstvu

 

V skupnem seštevku ima Schachmann, ki si želi, da bo zmagovalec kronometra tudi zmagovalec dirke, kot je bilo to lani, ko je dirko dobil Primož Roglič, 33 sekund prednosti pred Špancem Ionom Izagirrejem, z enakim zaostankom je na tretjem mestu Avstrijec Patrick Konrad.

Od Slovencev v ospredju ni več nobenega kolesarja.

Preberite še:

Sportal Alaphilippu druga etapa po Baskiji, Pogačar deveti
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar najboljši Slovenec na uvodnem kronometru dirke po Baskiji

 

Ne spreglejte