Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 9. 2012,
17.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vuelta Vuelta Alberto Contador

Nedelja, 9. 9. 2012, 17.42

8 let

Contadorju izjemno razburljiva dirka po Španiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Devetindvajsetletni Alberto Contador je zmagovalec 67. kolesarske dirke po Španiji (2.WT). Zmagoslavje Špancev sta z 2. in 3. mestom dopolnila Alejandro Valverde in Joaquin Rodriguez.

Zadnja 115 kilometrov dolga etapa se je po pričakovanjih končala s ciljnim šprintom glavnine. Kljub temu, da je bilo že povsem znano, kdo bodo prvi trije kolesarji v skupnem seštevku dirke, kdo je nosilec pikčaste majice najboljšega kolesarja v točkovanju gorskih ciljev in katera je najboljša ekipa, pa je bil še povsem odprt boj za zeleno in belo majico ter za etapno zmago. Slednje se je veselil Nemec John Degenkolb, ki je tako dosegel svojo peto etapno zmago na letošnji dirki. Izjemen uspeh za Nemca, ki nastopa za ekipo Argos-Shimano. Maser v tej ekipi je Slovenec Marko Džalo, ki bo v prihodnji sezoni to delo opravljal v britanski ekipi Sky. Izjemen uspeh je uspel tudi Alejandru Valverdeju, ki je Joaquinu Rodriguez speljal zeleno in belo majico ter dirko končal na drugem mestu v skupnem seštevku. Poleg tega je ekipa Movistar slavila v skupnem seštevku med ekipami.

Zmaga Contadorja, ki je dirko po Španiji že zmagal leta 2008, zagotovo ni presenečenje. Skozi cilj se je pripeljal z dvignjenimi rokami ter iztegnjenimi sedmimi prsti. Ja, to je že njegova sedma zmaga na tritedenskih dirkah. Dvakrat je zmagal dirko po Italiji, dvakrat dirko po Španiji ter trikrat dirko po Franciji. A letos so mu odvzeli zmago na dirki po Italiji (2011) ter dirki po Franciji (2010). A tudi pet zmag je izjemen dosežek. Je pa presenečenje kako odlično je na dirki nastopil Joaquin Rodriguez, ki je tudi v predzadnji etapi dokazal, da ima še dovolj moči v nogah, ko je na vzponu na Bola del Mundo za seboj pustil Contadorja in Valverdeja. "Skupni seštevek dirke povsem jasno pove, kdo je najmočnejši kolesar na dirki," je namigovanja novinarjev pred zadnjo etapo, kaj bi bilo, če ne bi imel slabega dne v 17. etapi, utišal Joaquin Rodriguez. Mali Rodriguez je edini kolesar, ki je letos dve tritedenski dirki končal na stopničkah zmagovalnega odra. Na dirki po Italiji je bil drugi. Omeniti velja še, da dirke ni končalo 23 kolesarjev, ter da je Avstralec Adam Hansen (Lotto-Belisol) edini kolesar, ki je letos končal vse tri tritedenske kolesarske dirke.

Ne spreglejte