Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 7. 2015,
15.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Mezgec državno prvenstvo Tanja Žakelj gorsko kolesarstvo

Nedelja, 12. 7. 2015, 15.58

8 let

Cestni kolesar pometel z gorskimi, naslov tudi Žakljevi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na državnem prvenstvu v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu v Kamniku sta članska naslova osvojila Tanja Žakelj in Luka Mezgec.

Klemenčičeva je takoj po startu potegnila in se odlepila od dveh tekmic, poleg Žakljeve je bila v ženski konkurenci le še Tina Perše. Že na prvem klancu je naredila razliko in vse je kazalo, da bo osvojila četrti zaporedni naslov in jubilejnega desetega. A se je v predzadnji krog prva pripeljala Žakljeva. Začela so se ugibanja, kaj se je zgodilo, na koncu pa je Klemenčičeva razkrila, da je padla na koleno, s katerim je imela težave že letos pozimi.

Takoj po prihodu v cilj se je Klemenčičeva le sesedla, si hladila koleno, prve besede je našla po nekaj minutah: "Šlo mi je dobro. Drugi krog sem na spustu padla, to me je zmedlo. Tam sem veliko izgubila. Na klancu sem delala razliko, navzdol sem šla počasi," je ob bolečinah razložila Klemenčičeva.

Presenečenje vsem gorskim kolesarjem je pripravil Mezgec. Odlični slovenski sprinter se je med pripravami na drugi del sezone odločil za dirko na gorskem kolesu, na katerem je sicer začel kariero in osvojil tri naslove slovenskega prvaka do 23 let, nato pa se preselil med cestne kolesarje. "'Fajn' je bilo presedlati. To sem vzel za dober trening. Imel sem krče. Bilo je težko. Res sem vesel zmage na domačem dvorišču," je razložil Mezgec, ki je priznal, da posebnih pripravah za dirko ni imel, dvakrat je šel na progo, da je naštudiral linije.

Za seboj je pustil Gregorja Dimica, ki je s tem oblekel majico najboljšega v kategoriji do 23 let, kot tretji je skozi cilj prišel lanski prvak Boštjan Hribovšek. "Nisem šel na polno zaradi cestne sezone, to mi je kruh, ne smem se polomiti. nisem pa več tako mehek na gorskem kolesu, kot sem bil," je še pripomnil Mezgec.

Ne spreglejte