Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 6. 2021,
16.18

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Sam Bennett Tour de France Tour de France Dirka po Franciji Deceuninck QuickStep Mark Cavendish

Ponedeljek, 21. 6. 2021, 16.18

1 leto, 9 mesecev

Deceuninck QuickStep

Cavendishu vendarle priložnost za napad na Merckxov rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Mark Cavendish | Mark Cavendish bo vendarle nastopil na svojem 13. Touru. | Foto Guliverimage

Mark Cavendish bo vendarle nastopil na svojem 13. Touru.

Foto: Guliverimage

Britanski sprinter Mark Cavendish bo vendarle dobil priložnost, da v dresu moštva Deceuninck QuickStep nastopi na letošnji Dirki po Franciji. Pred nekaj dnevi so sicer iz te belgijske ekipe sporočili, da bodo v boj za zeleno majico poslali Sama Bennetta, a se je izkazalo, da se poškodba Irčevega kolena ne celi tako hitro, kot so upali.

Sam Bennett bi letos na Touru branil zeleno majico najboljšega sprinterja na Touru, šef ekipe Deceuninck QuickStep Patrik Lefevere pa je sprva mesto v ekipi ponudil prav Ircu, Cavendisha, ki v tej sezoni doživlja preporod, pa izpustil.

Mark Cavendish
Sportal Legendarni šprinter ostal brez Toura

Danes je odjeknila vest, da bo Cavendish vendarle dobil priložnost napasti rekord belgijske legende Eddyja Merckxa, ki je na Tourih dosegel 34 etapnih zmag. Šestintridesetletni Cavendish jih je doslej na svojih 12 Tourih zbral okroglih 30.  

Cavendish je po nekaj manj uspešnih sezonah, v katerih je zamenjal tri klube, iz Dimension Date leta 2019 prestopil k Bahrainu, pa lani k Deceunincku, letos spet zablestel v vsem svojem sijaju. Na dirki po Turčiji je prišel do štirih etapnih zmag, dobro formo pa potrdil na nedavni dirki po Belgiji, kjer je slavil v sprintu zadnje, pete etape.

Bennett razočaran ...

"Najbrž ni treba posebej poudarjati, kako razočaran sem, da ne bom mogel braniti zelene majice na letošnji Dirki po Franciji," je v izjavi za javnost zapisal Bennett. Pred nekaj tedni je na treningu doživel "manjšo nevšečnost", v kateri si je poškodoval koleno, zaradi česar je moral izpustiti nekaj ključnih dni treninga in spoznal, da do začetka Toura (ta se bo začel v soboto, 26. junija) ne bo v pravi formi, je še sporočil razočarani Irec.

... Cavendish navdušen

Cavendish na drugi strani je vesel preobrata. "Presrečen sem, da se vračam na Tour z Deceuninck QuickStepom. Res bi bile okoliščine lahko boljše glede Sama, ki je imel lani poseben Tour, po drugi strani pa sem navdušen, da se vračam na največji dirko na svetu. Priložnost bom zgrabil z obema rokama," sporoča kolesarski as z otoka Man.

Drugih sprememb v ekipi Deceuninck QuickStep ni, kapetan bo svetovni prvak, Francoz Julian Alaphilippe, Cavendishov pomočnik v sprinterskih etapah bo Danec Michael Morkov, v ekipi sta še Italijana Davide Ballerini in Mattia Cattaneo, Belgijca Tim Declercq in Dries Devenyns ter še en Danec Kasper Asgreen.

Lopez in Mas kapetana Movistarja za Tour

Tudi španska ekipa Movistar je objavila imena kolesarjev za Tour. V boj za skupno uvrstitev pošilja Kolumbijca Miguela Angela Lopeza in Španca Enrica Masa, za kakšno etapno zmago pa se bosta zagotovo borila tudi veteran Alejandro Valverde in Marc Soler. Poleg njih bodo v ekipi še Ivan Cortina, Carlos Verona, Imanol Erviti in Jorge Arcas, poroča STA.

Preberite še:

Luka Mezgec
Sportal Luka Mezgec še drugič zapored na Touru
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar ne želi ničesar prepustiti naključju
Jan Polanc
Sportal Presenečenje: Pogačar na Touru ne bo imel ob sebi Polanca
Ne spreglejte