Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 9. 2014,
17.41

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kolesarstvo svetovno prvenstvo Adria Mobil ekipni kronometer

Nedelja, 21. 9. 2014, 17.41

1 leto, 1 mesec

Brez senzacij na uvodu SP, Adria Mobil in BTC City prehitela le dve ekipi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Uvodni disciplini kolesarskega svetovnega prvenstva v španski Ponferradi sta bili ekipna kronometra. V obeh je imela svoje zastopstvo tudi Slovenija, a kakšnega odmevnejšega dosežka ni bilo.

Pri dekletih je bila ekipa BTC City Ljubljana med 14 ekipami 12., med moškimi pa je novomeška Adria Mobil v konkurenci 29 moštev zasedla 27. mesto.

Dosežka sta v mejah pričakovanj, saj sta obe šestčlanski ekipi velik uspeh dosegli že s samo uvrstitvijo na prvenstvo, glede na količino treninga te discipline v Sloveniji bi bilo iluzorno pričakovati, da bi na tekmovanju zabeležili odmevnejši rezultat.

Brez velikih pričakovanj, brez prave priprave "Velikih pričakovanj nismo imeli, vseeno pa smo upali, da bomo tri mesta boljši in se približali lanskemu 20. mestu. Toda naša vožnja je bila tehnično slabša kot lani, poznalo se je, da se na kronometer nismo posebej pripravljali. Ne vem, zakaj se tudi bi, kajti pravih možnosti tako ali tako ne bi imeli," je na cilju dejal trener novomeške ekipe Boštjan Mervar, podobno je razmišljal tudi trener ljubljanske ženske ekipe Gorazd Penko: "Za nas je velikanski uspeh, da smo v svoji prvi sezoni že na svetovnem prvenstvu. Zato bi bili zadovoljni z vsakršnim dosežkom. Tako smo tudi z 12. mestom, čeprav nam je žal za nekaj sekund, ki so nas delile do desetega mesta. A dosežek je realen, razlike v sami ekipi so vendarle prevelike, da bi lahko računali na boljši rezultat."

Novomeško ekipo so sicer sestavljali Kristjan Fajt, Bruno Maltar, Matej Mugerli, Primož Štimulak, Primož Roglič in Rado Rogina, ki je nastopil bolan. V postavi Ljubljančank so bile Polona Batagelj, Urša Pintar, Eugenija Bujak (Poljska), Mia Radotić (Hrvaška), Martina Ritter (Avstrija) in Elena Valentini (Italija).

Presenetljiv poraz branilcev naslova Pri moških je na 57,1 kilometra dolgi progi zmagala ameriška ekipa BMC Racing Team (Rohan Dennis, Silvan Dillier, Daniel Oss, Manuel Quinziato, Teyay Van Garderen, Peter Velits), ki je nekoliko presenetljivo ugnala branilko naslova Omego Pharmo Quick Step, v kateri vozi najboljši kronometrist zadnjih let Nemec Tony Martin. Najboljša ekipa v kronometru zadnjih let je imela tudi nekaj smole, saj je na drugem vmesnem času še imela osem sekund prednosti, v zadnjem delu njihove vožnje pa je začelo deževati, obrnil se je veter, v takih razmerah pa belgijska ekipa ni imela možnosti. Vseeno pa je zadržala dve sekundi prednosti pred četrtouvrščeno ekipo Skya, poleg BMC Racing Teama jo je prehitela tudi ekipa Orica GreenEdge.

Cannondale s Kristijanom Korenom je zasedel deveto mesto.

Pri ženskah je po 36 kilometrih kolesarjenja zmaga pripadla ameriški ekipi Specialized, druge so bile kolesarke avstralske Orice, tretje pa kolesarke kazahstanske Astane.

Ne spreglejte