Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 9. 2011,
17.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Borut Božič Grega Bole Jani Brajkovič

Nedelja, 25. 9. 2011, 17.57

7 let, 12 mesecev

Božiču žal za reprezentančne kolege

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
S cestno dirko članov se je zaključilo 78. svetovno prvenstvo v kolesarstvu. Slovenci so s 7. mestom Boruta Božiča dosegli najboljšo uvrstitev na letošnjem prvenstvu.

''Moral sem zmagati. Drugačnega razpleta ni smelo biti glede na dejstvo, kaj so naredili reprezentančni kolegi. Osem nas je, osem najboljših na svetu. To je neverjetno. Nadzor dirke je bil v naših rokah vse od štarta pa do cilja. Poleg tega smo še zmagali. Za to zmago smo trdo delali v zadnjih treh letih. Preko celotne sezone smo vsi člani reprezentance zbirali točke in tako uspeli doseči, da smo lahko nastopili z osmimi kolesarji. Nekoliko težje bo prihodnje leto na olimpijskih igrah v Londonu kjer bo ekipa manjša,'' je neznansko zadovoljen in nasmejan dejal novi svetovni prvak Mark Cavendish. Ciljni šprint mu ni bil pisan na kožo, a je vseeno uprizoril vsaj tako fantastičen šprint kot predlani, ko je slavil na dirki Milano-San Remo.

Kljub temu, da je Borut Božič zasedel 7. mesto, ostaja nekaj grenkega priokusa. Vsi reprezentanti namreč dobro vedo, da bi se dalo doseči še več. ''Najprej bi se zahvalil ostalim članom reprezentance. To sedmo mesto je ravno tako njihovo kot moje. Odkar dirkam za reprezentanco, še nismo bili tako složni. In ravno zaradi reprezentančnih kolegov sem žalosten, saj vem, da bi lahko posegel še višje. Če bi se dirka v zadnjih dveh kilometrih le malenkostno drugače odvila, bi lahko dosegel še boljši rezultat. Dejstvo pa je, da z Gregom nisva želela tvegati, saj bi lahko ostala tudi brez sedmega mesta,'' je za Sportal povedal Borut Božič, ki je s tem zaključil letošnjo sezono.

''Vsem hvala. Predvsem Štangelj je še enkrat več dokazal, da je kolesar svetovnega formata. V zadnjih kilometrih je manjkal še en član reprezentance saj sem zato sam porabil vso energijo. Že pred dirko smo se odločili, da bo Božič naš adut in tudi med dirko je Borut potrdil, da je dober. Držal sem se dogovora in sem zadovoljen s tem,'' je po dirki dejal Grega Bole. ''Dirka je bila hitra. Kot reprezentanca smo dobro dirkali. Sam sem dal vse od sebe in mislim, da smo tudi s 7. mestom lahko zadovoljni,'' je dejal Jani Brajkovič, ki je tudi potrdil, da zapušča ob koncu sezone zapušča ekipo RadioShack.

Vsekakor je po dirki lahko biti pameten. Dejstvo je, da je potek letošnjega prvenstva lahko nadzirala že ena sama reprezentanca. Tudi, če bi šlo Britancem za nohte bi jim zagotovo na pomoč priskočili še reprezentanti Avstralije in Nemčije.

Ciljni sprint je bil neizbežen. "Današnja dirka je enostavno zahtevala to, da smo dirkali le na enega kolesarja. Tako smo se dogovorili že pred startom. Če se nič posebnega ne zgodi je številka ena je Borut Božič. Tudi Bole se je ne glede na to, da je v sijajni formi in se je odlično počutil skozi vso dirko, sprijaznil s tem, da bo on tisti zadnji pomočnik. Potrebno mu je čestitati, da je korektno opravil svoje delo kot tudi celotna slovenska reprezentanca. Kljub temu, da smo pričakovali peterico ne smemo biti razočarani. Sam sem naredil vse za ta rezultat in verjamem, da so to storili tudi moštveni kolegi. Ko narediš vse za rezultat ti v cilju ne more biti žal. Dirka se le imenuje svetovno prvenstvo in na takšni dirki ni »outsajderjev«," je po dirki dejal Gorazd Štangelj, ki je danes zaključil športno pot.

Ne spreglejte