Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 2. 2012,
22.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Philippe Gilbert Borut Božič Jure Kocjan Kristijan Koren

Sreda, 29. 2. 2012, 22.16

8 let, 3 mesece

Božič, Kocjan in Koren na makadamih Toskane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V soboto bo na sporedu enodnevna kolesarska dirka Strade Bianche (1.1). Na dirki, kjer bo lansko zmago branil Philippe Gilbert, bodo tudi Borut Božič, Jure Kocjan in Kristijan Koren.

Na 190 kilometrov dolgi dirki, ki bo na sporedu šestič zapored, bodo kolesarji kar 57 kilometrov prekolesarili po makadamu. Na dirki bosta poleg Jureta Kocjana, ki je na lanski dirki zasedel izjemno 4. mesto, tudi Božič in Koren. ''Sedaj sem že opravil nekaj treningov po bolezni. Nimam nikakršnih pričakovanj, saj vem, da ne morem ponoviti lanskega dosežka. Bistveno je, da se vrnem na dirke in v prihodnjih mesecih skušam doseči dober rezultat na kateri izmed dirk,'' je pred odhodom v Italijo za Sportal povedal Kocjan. Vendar Kocjan ni edini Slovenec, ki je doslej to dirko končal v deseterici najboljših. Že na prvi izvedbi dirke leta 2007 je to uspelo Juretu Golčerju, ki je zasedel 7. mesto.

Koren bo na dirki nastopil drugič v karieri, Božič pa prvič. Oba bosta dirko izkoristila za lovljenje tekmovalnega ritma, saj oba prihodnji teden čaka že nastop na etapni dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. Koren si že od nekdaj želi zmage na tej dirki, saj je na povsem identični trasi že leta 2009 slavil v 9. etapi dirke Giro Bio. Božič pa na dirko odhaja z namenom, da gradi formo za nastop na dirki Milano-San Remo, ki bo njegov prvi vrhunec spomladanskega dela sezone.

Lanski zmagovalec Philippe Gilbert (BMC Racing) bo imel ob sebi Italijana Alessandra Ballana, ki je doslej že dvakrat zasedel 2. mesto in je v tem trenutku verjetno bolje pripravljen kot Belgijec. Nekdanji svetovni prvak bi tokrat utegnil biti tihi favorit ekipe BMC Racing. Drugo veliko italijansko orožje bo Giovanni Visconti (Movistar). Poleg omenjenih bodo na dirki nastopili tudi Cadel Evans, Fabian Cancellara, Vincenzo Nibali, George Hincapie, Peter Sagan, Roman Kreuziger, Johan Van Summeren, Filippo Pozzato, Rui Costa in Gregory Rast in številni drugi kolesarji, ki si želijo uspeha na tej dirki. Vsekakor se obeta zanimiva dirka vse do 1.2 kilometra dolgega ciljnega vzpona v center Siene.

Ne spreglejte