Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 5. 2014,
22.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Borut Božič Jani Brajkovič Dirka po Italiji

Torek, 6. 5. 2014, 22.16

8 let

Božič in Brajkovič na Giru zaradi težav z vizumi moštvenih kolegov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kar nekaj kolesarjev je imelo v zadnjih 14 dneh težave s pridobitvijo vizumov za nastop na kolesarskih dirkah. Brez nastopa na Giru sta ostala Kazahstanca Aleksej Lutsenko in Maksim Iglinskij.

Zaradi težav z vizumi za Turčijo so pred 14 dnevi brez nastopa na 50. kolesarski dirki po Turčiji ostali kolesarji kolumbijske ekipe Colombia. K sreči so pravočasno dobili vsaj vizume za nastop na dirki po Italiji, ta se bo v petek začela na Irskem. A podobne sreče nista imela Kazahstanca Aleksej Lutsenko in Maksim Iglinskij, ki sta člana Astane. "Iglinskij in Lutsenko sta že 17. aprila na britanski ambasadi v Parizu oddala vlogo za pridobitev vizuma. Po 14 dnevih nista prejela niti odgovora niti potnih listov. Ostala sta brez nastopa na dirki po Italiji in smo ju morali pustiti v Nici, kjer sta obtičala daleč stran od svojih družin," je v sporočilu za javnost dejal menedžer Astane Aleksander Vinokourov. Namesto njiju sta mesto v ekipi dobila Slovenca Jani Brajkovič in Borut Božič. "Seveda smo zelo razočarani nad dejstvom, da sta oba Kazahstanca, ki sta se pripravljala posebej za Giro, ostala brez nastopa. Tišina in pasivnost pristojnih na britanski ambasadi v Parizu je povsem v nasprotju z učinkovitostjo njihovih kolegov v Nemčiji, kjer je za vizum zaprosil Andrej Zeits in ga tudi pravočasno prejel. Namesto Lutsenka in Iglinskija bosta na dirki nastopila Jani Brajkovič in Borut Božič," je za spletno stran svoje ekipe sklenil Vinokourov.

V težavah zaradi vizuma sta tudi Venezuelca Yonder Godoy in Jackson Rodriguez. Člana italijanske ekipe Androni Giocattoli-Venezuela bi prav tako že morala biti v Belfastu, a sta obtičala v Italiji. Menedžer ekipe Gianni Savio je dejal, da česa takšnega ni doživel v vseh 30 letih, odkar dela v kolesarstvu. "Položaj je paradoksalen. Čakamo na potne liste, a nihče ne ve, kje so. Držali smo se vseh rokov in pravočasno oddali vso dokumentacijo 28. aprila v Rimu. Obljubljeno je bilo, da v petih delovnih dneh dobimo potne liste. V tem trenutku nihče ne ve, kje sta njuna potna lista. Tega ne ve ne policija ne finančna policija. Lahko rečem, da ostajamo optimistični in upamo na hitro rešitev, ki bi omogočila, da do srede zjutraj prispemo v Belfast, kjer bomo opravili zdravniški pregled in izpolnili potrebno dokumentacijo za nastop na dirki. A moram priznati, da v 30 letih še nisem doživel česa takšnega," je dejal Savio, ki je ostal v Rimu z omenjenima kolesarjema.

Zagotovo je moralo kar nekaj kolesarjev zaprositi za vizum za nastop na letošnji dirki po Italiji, njena karavana bo šest dni preživela na Irskem. V takšnih primerih se znova pokaže, katere ekipe so organizirane in delujejo, kot je potrebno za dirkanje na najvišji ravni.

Ne spreglejte