Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2013,
16.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jure Golčer Simon Špilak

Sobota, 29. 6. 2013, 16.36

8 let

Božič, Golčer in Špilak na dirki po Avstriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na 65. kolesarski dirki po Avstriji (2.HC), ki se bo pričela v nedeljo, bodo nastopili trije Slovenci. Na osemdnevni dirki bodo nastopili Borut Božič, Jure Golčer in Simon Špilak.

Na dirki bodo nastopili kolesarji devetnajstih ekip, od katerih jih ima 9 Pro Team licenco. Že prvi dve etapi dirke se končata s ciljnim vzponom. Prvi dan dirke kolesarje čaka dobrih dvanajst kilometrov dolg ciljni vzpon v Kuhtai, ki je na nadmorski višini 2018 metrov nad morjem. Drugi dan dirke se bo etapa končala s skoraj 8 kilometrov dolgim in strmim ciljnim vzponom na Kitzbuheler Horn. Tokrat bo cilj etape dirke po Avstriji na tem vzponu že štirinajstič. Tretja etapa bo nekoliko lažja in bo o zmagovalcu verjetno odločal ciljni šprint glavnine. Sledi 4. etapa, ki bo kolesarje popeljala preko Grossglocknerja. Tudi 5. etapa se bo končala s ciljnim vzponom. Kolesarje čaka 3 kilometre dolg ciljni vzpon v Sonntagberg. V 6. etapi bi ponovno lahko zmago slavil šprinter ali ubežnik, medtem ko bo končnega zmagovalca dirke določila posamična vožnja na čas, ki bo na sporedu v 7. etapi. Slednja je povsem ravna. Zadnja nedeljska etapa se bo končala na Dunaju. Pričakujemo lahko ciljni šprint glavnine.

Od trojice Slovencev, ki bodo nastopili na dirki, ima najlepše spomine na dirko Jure Golčer, ki bo tudi letos branil barve avstrijske ekipe Tirol. Golčer je leta 2003 zasedel 2., leta 2007 pa 3. mesto. Poleg tega je dirko leta 2005 končal na 5., leta 2008 pa na 9. mestu. Lani je bil 14., kar pomeni, da bo to že njegov šesti nastop na dirki po Avstriji. Uganka je forma Simona Špilak, ki je letos skoraj vse dirke na katerih je nastopil, končal v deseterici najboljših. Borut Božič bo na dirki nabiral tekmovalne kilometre za dirke v avgustu in septembru.

Ne spreglejte