Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2013,
18.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jonathan Hivert Grega Bole Alejandro Valverde

Torek, 19. 2. 2013, 18.08

8 let

Bole 4., nova etapna zmaga za Hiverta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jonathan Hivert je zmagal tudi v 2. etapi kolesarske dirke po Andaluziji. Grega Bole je zasedel 4. mesto. Alejandro Valverde ostaja vodilni v skupnem seštevku. Simon Špilak 4. skupno.

Po dobrih dvajsetih kilometrih so glavnini pobegnili Yelko Gomez (Caja Rural), Clement Lhotellerie (Colba-Superano Ham) in Luis Mas (Burgos BH-Castilla Leon). V 194 kilometrov dolgi etapi, ki sta jo zaznamovala dež in veter, so bili v zaključku na sporedu trije kategorizirani vzponi. Vsi so bili kategorizirani kot vzponi tretje kategorije. Vrh prvega je bil na 168. kilometru, vrh drugega na 181. kilometru ter vrh tretjega nekaj sto metrov prej kot na 192. kilometru. Dobrih 34 kilometrov do cilja je Lhotellerie ostal sam v ospredju, medtem ko je glavnina ulovila preostala dva ubežnika. Petnajst kilometrov do cilja je bila vsa glavnina skupaj pred njo pa še dva vzpona. Po pričakovanju je preko obeh skupaj prikolesarila velika skupina kolesarjev, v kateri sta bila od Slovencev Grega Bole in Simon Špilak.

V ciljnem šprintu je novo zmago slavil Francoz Jonathan Hivert, ki je zmagal že v 1. etapi. Grega Bole je ciljno črto prečkal kot četrti, a s tem ni bil zadovoljen. "Danes sem bil zrel za zmago. Moštveni kolega je 400 metrov do cilja tako močno pohodil pedala, da sem moral že tam na polno pričeti s šprintom, če sem ga želel ujeti. Zato sem bil 100 metrov do cilja že povsem brez moči in so me nato trije prehiteli. Poleg tega sem nekoliko zmrznil saj je ves dan deževalo. Noge so bile v šprintu povsem trde," je z grenkim priokusom po etapi za Sportal povedal Bole. Poleg Hiverta sta ciljno črto pred Boletom prečkala še Tyler Farrar in Francesco Lasca. Španec Alejandro Valverde bo zadnjo etapo pričel v rdeči majici vodilnega. V 183 kilometrov dolgi kraljevski etapi kolesarje čaka šest kategoriziranih vzponov, tako da dirka še zdaleč ni odločena.

Ne spreglejte