Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 3. 2015,
10.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Blaža Klemenčič gorsko kolesarstvo poškodba koleno

Petek, 6. 3. 2015, 10.43

8 let

Blažo Klemenčič po uspešni sezoni ustavile težave s kolenom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gorsko kolesarko Blažo Klemenčič, ki se je na krilih lanske uspešne sezone v olimpijskem krosu lotila tudi letošnje predolimpijske, je ustavilo vneto koleno. Izpustila bo dirke na Cipru.

"Pojavilo se je vnetje, verjetno se je vse skupaj malo nabralo. Imela je tudi premalo odmora. Trening sva spremenila tudi zaradi nastopa na Cape Epicu, bila pa je vsaj tako pripravljena kot na svetovnem prvenstvu v Hafjellu," je zdravstvene težave Klemenčičeve pokomentiral njen trener in slovenski selektor Robert Pintarič, ki ne izključuje možnosti, da je vnetje posledica nastavitev novega kolesa.

Klemenčičeva je januarja sezono začela na manjši etapni dirki na Lanzaroteju, zares pa bi morala začeti dirkati v teh dneh na ciprskem sončnem pokalu. Toda to ji je preprečilo vnetje kolena, odpovedati je morala tudi nastop na prestižni etapni dirki Cape Epic v Južni Afriki. Ta se bo začela 15. marca, izkušena slovenska reprezentantka v olimpijskem krosu pa bi morala dirkati v paru z Britanko Sally Bingham, s katero sta bili eni glavnih favoritinj za skupno zmago.

Dvakrat dnevno na terapijah in trenažerju

Štiriintridesetletnica zdaj dvakrat dnevno hodi na terapije, nekaj minut preživi tudi na trenažerju, da razmiga koleno.

Časa do začetka svetovnega pokala – začne se konec maja v Novem Mestu na Češkem – je še dovolj, sta pa s Pintaričem prisiljena začetek sezone vsaj za nekaj časa prestaviti.

Klemenčičeva je sezono 2014 končala najbolje do zdaj. Na evropskem prvenstvu je osvojila svoje prvo odličje v olimpijskemu krosu, bila je druga, tik za Tanjo Žakelj, do petega mesta je prikolesarila na svetovnem prvenstvu, kar je prav tako njena najboljša uvrstitev.

Ne spreglejte