Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2015,
16.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Polona Batagelj Urša Pintar BTC City Ljubljana kronometer

Četrtek, 24. 9. 2015, 16.13

8 let

Batageljeva in Pintarjeva v soboto še na drugo dirko v Richmondu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V soboto bodo poleg mladincev na svetovnem kolesarskem prvenstvu v Richmondu dirkale še članice.

Slovenski dres bosta nosili Polona Batagelj in Urša Pintar, obe bosta v ZDA nastopili drugič, saj sta skupaj s kolegicami iz svoje ekipe BTC City Ljubljana v nedeljo dirkali že na ekipni vožnji na čas.

Ljubljančanke so ekipni kronometer končale na osmem mestu, zaradi defekta Avstrijke Martine Ritter izgubile nekaj dragocenih sekund, s katerimi bi gotovo končale še višje, dosegljivo je bilo šesto mesto. Veseli pa dejstvo, da so v primerjavi z lanskim SP zaostanek za najboljšimi močno zmanjšale.

Razočaranje zaradi defekta

"Po ekipnem kronometru nisem bila razočarana, razočaranje je prišlo zaradi defekta, v rezultatih smo videle, da bi lahko bile še boljše. Z vožnjo in kako je bil kronometer tehnično odpeljan, smo bile res zelo zadovoljne. Gorazd Penko nas je odlično vodil. Bolje ne bi mogle odpeljati. Zdaj gledam naprej in komaj čakam sobotno dirko," je uvodoma dejala Batageljeva.

"Z dekleti smo zelo dobro odpeljale ekipni kronometer. Videle smo, da smo kar konkurenčne. V soboto je cestna dirka. Ko bomo progo videli, bo bolj jasno, kako bo treba dirkati. Počutje je odlično, upam, da bomo sposobne odvoziti po najboljših močeh," je večer pred treningom povedala Pintarjeva.

Pasti, v obliki kock

Krog v Richmondu ne bo preprost. Trije vzponi – ti so sicer kratki, vendar strmi – si sledijo skorajda drug za drugim in pasti v obliki kock bi lahko marsikomu povzročili težave.

"Slišala sem, da ne bo tako lahka proga, kot so sprva govorili, sploh zaradi zadnjega dela kroga, ker naj bi si v zadnjih štirih kilometrih sledili trije vzponi, ki so zelo tehnični. Bomo videli," je še pred uradnim treningom povedala Batageljeva in nadaljevala: "Raje imam daljše vzpone, ker sem tak tip kolesarke, na daljših vzponih se bolje počutim. Sem pa zaradi trase SP v zadnjem obdobju dosti trenirala na krajših vzponih. Upam, da se bo to poznalo na sobotni dirki."

"Trasa je kar razgibana, vmes so kocke. Vsekakor so mi bolj všeč težje trase. Zelo pomemben bo položaj, mislim, da se bo že po nekaj krogih naredila selekcija. Položaj bo pomemben zaradi krajših vzponov in kock. Od začetka se bo treba boriti za čim boljši položaj, potem pa bomo videli naprej," meni Pintarjeva.

Batageljeva in Pintarjeva bosta edini Slovenki, druga od druge zaradi tega veliko pomoči ne moreta pričakovati. "Edina taktika je, da se morava držati v ospredju, sploh v zadnjih kilometrih kroga. Ker sva samo dve, si je težko pomagati, narediti kaj več z medsebojno pomočjo. Če bo katera od naju kaj potrebovala, si bova med dirko pomagali. Med dirko bo treba biti v ospredju, gledati, kako dirkajo večje nacije, tudi ker je v soboto napovedano slabo vreme," je sklenila Batageljeva.

Ne spreglejte