Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 5. 2014,
18.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Michael Albasini Luka Mezgec Simon Špilak Matej Mohorič Matej Mohorič

Četrtek, 1. 5. 2014, 18.27

8 let

Albasini ponovil vajo, Mezgec zaprt, Mohorič odstopil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Švicar Michael Albasini je zmagal tudi 2. etapo 68. kolesarske dirke po Romandiji (2.WT) in prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Luka Mezgec povsem zaprt v šprintu. Matej Mohorič je odstopil.

Večji del 166 kilometrov doge etape sta bila v begu Švicarja Martin Kohler (BMC Racing) in Pirmin Lang (IAM Cycling). Na sporedu sta bila dva kategorizirana vzpona tretje kategorije, ki pa nista bila usodna za šprinterje. Ubežnika sta imela na vrhu drugega kategoriziranega vzpona še tri minute prednosti pred glavnino. Do cilja je bilo še 44 kilometrov.

Sledilo je nekaj spusta po mokrem cestišču, preden se je pričela trasa vzpenjati na še en vzpon, ki pa ni bil kategoriziran. Zadnjih 30 kilometrov etape se je trasa vseskozi počasi spuščala proti Montreuxu, kjer je bil cilj etape. Ubežnika, ki sta pobegnila na samem pričetku etape, sta bila dobro na poti, saj sta imela 15 kilometrov do cilja še minuto in pol prednosti pred glavnino. A glavnina, na čelu katere so bili kolesarji ekip Belkin in Katjuša, ni obupala in je manj kot tri kilometre do cilja ulovila ubežnika.

V ciljnem šprintu glavnine se je znova najboljše znašel 33-letni Michael Albasini, ki je slavil drugo zaporedno etapno zmago na dirki. Poleg tega je še oblekel rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku dirke.

V ciljnem šprintu, kjer je v zadnjih dvestotih metrih trasa vseskozi peljala kolesarje v rahel desni ovinek, je bil povsem zaprt Luka Mezgec, ki je bil na desni strani. V primeru, da bi bil na levi strani cestišča, bi imel odprto pot do zmage. A takšen je kolesarski šport, kjer potrebuješ tudi nekaj sreče ali pa zelo veliko pomočnikov v samem zaključku dirke, da glavnino povsem raztegnejo in ti omogočijo prosto pot do zmage. A nobena ekipa tokrat ni zmogla pripraviti šprinta svojemu šprinterju, zato se je moral vsak znajti sam.

"Današnje priložnosti je res škoda, saj sem res dal vse od sebe, da sem preko vzponov prišel z najboljšimi. Napaka je bila že v tem, da sem bil tri kilometre do cilja preveč zadaj. Dobro sem tudi vedel, da moram biti v šprintu povsem na levi strani ceste, a sem za trenutek zaspal in ostal povsem zaprt. Počutil sem se dobro in res je škoda, da nisem mogel na polno šprintati, da bi videl, kje sem. Vsekakor se na napakah učim, a tokrat sem plačal preveliko ceno," je po etapi za Sportal povedal Luka Mezgec, ki je zasedel 13. mesto.

V glavnini je bil tudi Simon Špilak, medtem ko Matej Mohorič ni štartal tokratne etape in je odstopil. V petek bo na dirki na sporedu kraljevska etapa, v kateri bodo na sporedu štirje kategorizirani klanci prve kategorije. Cilj etape bo v mestu Aigle, kjer je sedež Mednarodne kolesarske zveze. Vsekakor je to etapa v kateri največ pričakujemo od Simona Špilaka.

Ne spreglejte