Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 8. 2021,
8.25

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51

Natisni članek

Alpecin-Fenix Mathieu Van der Poel

Nedelja, 15. 8. 2021, 8.25

2 leti, 10 mesecev

Alarm? Mathieu van der Poel zaradi bolečin v hrbtu zapustil višinske priprave.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51
Mathieu van der Poel | Nizozemski kolesarski zvezdnik Mathieu van der Poel je zaradi bolečin v hrbtu zapustil višinske priprave v Livignu, a v njegovi ekipi zagotavljajo, da njegov program dirk v tej sezoni ostaja nespremenjen.  | Foto Guliverimage

Nizozemski kolesarski zvezdnik Mathieu van der Poel je zaradi bolečin v hrbtu zapustil višinske priprave v Livignu, a v njegovi ekipi zagotavljajo, da njegov program dirk v tej sezoni ostaja nespremenjen.

Foto: Guliverimage

Nizozemski kolesarski zvezdnik Mathieu van der Poel, ki je na olimpijski tekmi v gorskem kolesarstvu pred tremi tedni grdo padel, je zaradi bolečin v hrbtu zapustil višinske priprave v Livignu, so sporočili iz njegove ekipe Alpecin-Fenix.

Mathieu Van der Poel, ki velja za enega najbolj spretnih v kolesarski karavani, je na olimpijskem krosu pred tremi tedni padel, saj kot je pozneje pojasnil, ni bil obveščen o tem, da bodo organizatorji z zahtevnega odseka umaknili lesen podest, ki je bil postavljen v času treninga, medtem ko so preostali tekmovalci ta podatek poznali in so se segmenta proge lotili s skokom, torej drugače kot Nizozemec.

Ta je po padcu tožil nad bolečinami v kolku in bil pozneje prepeljan v bolnišnico na podrobnejše preiskave, a zdravniki hujših posledic padca niso zaznali.

van der Poel, Pidcock
Sportal Neverjetni Pidcock je novi olimpijski prvak v krosu, van der Poel po padcu odstopil #video

Zdaj so se očitno pojavile bolečine v hrbtu, ki so tako neprijetne, da je van der Poel že zapustil višinske priprave v Livignu. Kljub temu vodja ekipe Alpecin-Fenix Christoph Roodhooft zagotavlja, da njegov program dirk v nadaljevanju sezone ostaja nespremenjen.

29. avgusta naj bi nastopil na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu, ki ga bo gostila italijanska dolina sonca, Val di sole, nato pa naj bi se spet vrnil na cestno kolo.

V načrtu ima nastop na dirki po Beneluksu oziroma po BinckBank Touru, kjer je lani zmagal, eden od vrhuncev sezone pa bo zanj svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu v Flandriji. Razgibana trasa cestne dirke, ki bo na sporedu 26. septembra, mu je pisana na kožo. 3. oktobra naj bi debitiral na dirki Pariz−Roubaix.

Van der Poel je v pogovoru za Het Nieuwsblad izpostavil, kako "kul" bi bilo, če bi mavrično majico svetovnega prvaka lahko oblekel v vseh treh disciplinah (na cestni dirki, v ciklokrosu, kar mu je letos že uspelo, in v gorskem kolesarstvu).

"To bo zelo težko dosegljivo v enem letu, ampak upam, da mi bo nekoč vendarle uspelo," si želi 26-letni van der Poel. 

Ne spreglejte