Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2013,
21.45

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Adria Mobil

Ponedeljek, 18. 3. 2013, 21.45

8 let, 1 mesec

Adria Mobil bo branila slovenske barve na dirki Teden Coppija in Bartalija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenske barve na kolesarski dirki Teden Coppija in Bartalija-Trofeo UniCredit (2.1), ki bo od srede do nedelje na sporedu v Italiji, bodo branili le kolesarji ekipe Adria Mobil.

Slovenci Matej Mugerli, Kristjan Fajt, Primož Roglič, Klemen Štimulak, Simon Pavlin in Hrvata Radoslav Rogina in Bruno Maltar so člani ekipe Adria Mobil, ki bo ena izmed petindvajsetih ekip, katerih kolesarji bodo nastopili na dirki. Letos so dosegli že štiri zmage na kategoriziranih dirkah Mednarodne kolesarske zveze. Trikrat je zmagal Matej Mugerli, enkrat pa Aljaž Hočevar. Že prvi dan dirke bosta na sporedu dve pol etapi. Dopoldne lahko pričakujemo ciljni šprint glavnine, medtem ko bo popoldne na sporedu ekipna vožnja na čas. A slednja ne bo edina na dirki, saj bo v soboto, predzadnji dan dirke, na sporedu še 14 kilometrov dolg posamičen kronometer. Poleg tega bo ekipna vožnja na čas nekaj posebnega, saj bo vsaka ekipa morala sestaviti dve ekipi s štirimi kolesarji, ki bodo nato ločeno opravili s kronometrom. Čas se bo ustavil ob prečkanju ciljne črte drugega kolesarja, kar verjetno pomeni, da morata iz vsakega dela ekipe dva prikolesariti skupaj v cilj.

Sledi druga etapa, ki bo kolesarje popeljala na klance v okolici Cesene. V zaključku etape bodo na sporedu štirje krogi preko 600 metrov dolgega ciljnega vzpona katerega strmina bo dosegala tudi 18 odstotni naklon. Tretja etapa naj bi bila najbolj zahtevna, saj bo na sporedu kar nekaj vzponov ter nato še ciljni vzpon. Sledi posamičen kronometer ter zadnja nedeljska etapa, ki bo tudi zelo zahtevna. Cilj etape in posledično tudi dirke bo že dvanajstič v Fioranu. Na dirki bo nastopilo nekaj odličnih kolesarjev. Poleg lanskega zmagovalca Jana Barte bodo na dirki nastopili tudi Franco Pellizotti, Ivan Basso, Moreno Moser, Damiano Cunego, Adriano Malori, Mauro Santambrogio, Stefano Garzelli, Davide Rebellin, Danilo Napolitano, Fabio Duarte, Sergio Pardilla in še nekateri.

Ne spreglejte