Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2019,
15.30

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35

4

Natisni članek

Sportalovih 15 Sportalovih 15

Ponedeljek, 10. 6. 2019, 15.30

4 leta, 10 mesecev

SPORTALOVIH 15: Aljaž Turk

15-letni Aljaž: Če želiš biti najboljši, kolesarstvo ne more biti hobi, biti mora kot služba #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35

4

Siol Sportal danes praznuje 15 let, ravno toliko, kot jih bo v tem koledarskem letu dopolnil nadobudni kolesar Aljaž Turk.

Ob 15. obletnici športnega portala Sportal na spletnem mediju www.siol.net vam predstavljamo dva perspektivna športnika, ki sta stara prav toliko kot Sportal.

Zgodbo o košarkarici Zali Šrot ste si lahko prebrali že zjutraj, zdaj dodajamo še eno: življenjsko prigodo in zrelo razmišljanje 15-letnega Aljaža Turka, člana kolesarskega kluba Adria Mobil.

Sportal Zali(ni)h petnajst let

"Kolesar ne moreš biti samo takrat, ko si na kolesu, kolesar si tudi, ko si na treningu, ko si doma, v šoli, s prijatelji. Kolesarjenje te spremlja povsod," poudarja Aljaž, ki na kolo pomisli že takoj, ko zjutraj vstane. "Kolesarstvo me spremlja v vsaki minuti življenja in v tem res uživam."

"Kolesarstvo me spremlja v vsaki minuti življenja in v tem res uživam." | Foto: "Kolesarstvo me spremlja v vsaki minuti življenja in v tem res uživam."

Mladi Novomeščan se s kolesarstvom ukvarja od 11. leta starosti. "Zelo hitro mi je postalo dolgočasno, da sam s sabo tekmujem okrog hiše, želel sem si tekmovati s preostalimi," priznava mladenič z zelo zrelim pogledom na svet.

"Vem, da bom na vsaki dirki zmagovalec, če se bom potrudil po svojih najboljših močeh, a ne zmagovalec kot tisti, ki prvi pripelje v cilj, ampak zmagovalec sam pri sebi. To me spremlja, to je moj vodnik," pravi Aljaž, ki spretno krmami tudi med šolskimi obveznostmi. "Moj urnik je res natrpan, a če se organiziram, čas mine lepo in ni nobene muke," pravi.

Zaveda se, da če želi biti vrhunski kolesar, kolesarstvo ne more biti zgolj hobi. "Biti mora kot služba. V njej pa si najboljši, če jo opravljaš s srcem in v tem uživaš."

"Poskušal bom splezati do čim višje stopničke, a tudi če mi to ne bo uspelo, mi bo kolesarstvo dodatna šola za življenje." | Foto: "Poskušal bom splezati do čim višje stopničke, a tudi če mi to ne bo uspelo, mi bo kolesarstvo dodatna šola za življenje."

Obljublja, da bo v kolesarstvu vztrajal in poskušal splezati do čim višje stopničke, a "tudi če mi to ne bo uspelo, mi bo to dodatna šola za življenje".

Več o Aljažu lahko izveste v zgornjem videu. Vabljeni k ogledu.

Na kratko. 10. junija 2004 je luč spletnega sveta ugledal SiOL Sportal kot poseben športni zavihek Siol.net. Od takrat vam poskušamo približati šport. Za vas poročamo z največjih tekmovanj, obenem pa priložnosti ne ponujamo le vrhunskemu športu.

Pred petnajstimi leti bi vas nagovorili s "spoštovane bralke, cenjeni bralci", danes vam želimo ponuditi več. Več videa, fotografij … Zato, spoštovane obiskovalke, cenjeni obiskovalci, dovolite nam, da si v nadaljevanju meseca osvežimo spomin na Sportalovih 15 let.

Hvala vsem, ki ste sooblikovali naš medij, hvala vsem, ki ga spremljate.
Ne spreglejte