Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 12. 2014,
20.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Sapa Fehervar liga EBEL

Nedelja, 14. 12. 2014, 20.49

8 let

Zmaji ostali brez zimske klasike in brez točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpija je po zmagah v Znojmu in Gradcu doma doživela dvojno hladno prho. Najprej je izgubila bitko s časom za Ice Fest, nato je v Tivoliju doživela poraz (2:4) proti madžarski Sapi.

Hokejisti ljubljanskega EBEL-ligaša so se po dveh tednih in štirih gostovanjih, s katerih so prinesli šest točk, vrnili na svoj teren. A ne na tistega, ki so se ga tako veselili in na katerega so upali še v nedeljo zjutraj, pač pa v zavetje Tivolija. Tehnične težave na Trgu republike, kjer se je organizatorjem v soboto pokvarila hladilna naprava, visoke temperature in topel veter so preprečili izvedbo načrtovane uvodne zimske klasike proti hokejistom iz Szekesfehervarja. V zeleno-belem taboru so sicer še tik pred začetkom tekme v dvorani zagotavljali, da bi tekmo pod milim nebom lahko izpeljali, a raje niso tvegali … Kdo ve, kako bi se zgodba razpletla, če se gradnja ledene pravljice, kot so jo poimenovali prireditelji, ne bi začela šele v začetku tedna, pač pa nekaj dni prej, kot je bilo tudi načrtovano. Upamo lahko le, da so se organizatorji iz neljubega dogodka kaj naučili.

Sotlar načel, Madžari odgovorili z dvojno dozo

Gledalci – zbralo se jih je največje število v letošnji sezoni, mnogi so namreč izkoristili prost vstop na zahodno tribuno – so lahko premierno pozdravili najnovejša člana zeleno-belih, branilca Matica Podlipnika in Maksa Selana, zeleni dres je spet oblekel Rok Leber, medtem ko Gal Koren proti Madžarom še ni mogel pomagati soigralcem. Večina od dobrih dva tisoč gledalcev, z izjemo skupine gostujočih privržencev, je bila z dinamičnim uvodom več kot zadovoljna. Hunter Bishop je že v drugi minuti, ko je imela domača ekipa igralca več, prodrl po levi in ustrelil, vratar Christian Engstrand je njegov strel le odbil, odbitek pa je v mrežo pospravil Jure Sotlar.

Goste je hiter zadetek predramil, saj bi lahko izenačili že v naslednji akciji, a je bil Andy Chiodo na mestu. So pa načrte v izjemno dinamični tretjini, v kateri so več poskušali hudiči, uresničili v 13. minuti, ko je na kazenski klopi sedel Tom Zanoški. Strel Michaela Boivina z vrha krogov je pred vrati oplazil domačega igralca in zletel za hrbet Chioda. Ta je moral le dobro minuto zatem še drugič po plošček v svoj gol. Z natančnim strelom z modre črte je ljubljanskega vratarja matiral Attila Orban in soigralce na prvi odmor popeljal s prednostjo zadetka.

Skupina Mi2 poskrbela za napev tekme

Druga tretjina se je za zmaje začela na najslabši možen način. Ladislav Sikorcin je že v 24. minuti izkoristil nespretnost Chioda in zvišal na 3:1, v 29. minuti pa je v uho gledalcev spet zašel napev pesmi skupine Mi2 "Čista je**", ki bo očitno Olimpijo spremljal ob vsakem prejetem zadetku. Za vodstvo s +3 je v 29. minuti poskrbel Jeff LoVecchio, ki je v gneči pred golom izkoristil zmedo Ljubljančanov in našel pot ploščku v mrežo. Fabian Dahlem je svoje varovance poskušal zbrati s polminutnim odmorom, kar mu je do neke mere tudi uspelo, a je Olimpija še naprej preslabo zaključevala akcije, mnogo strelov je zletelo mimo vrat … Še najbolje so se zmaji znašli ob koncu tretjine, ko so igrali 4 na 3, a je bil madžarski čuvaj mreže vselej na mestu.

Vroče glave

Zadnji del so spremljale številne izključitve, ki so bile posledica živčne igre – zmaji in hudiči so si večkrat skočili v lase, a pesti niso resneje zapele. Ko je že kazalo, da bo Sapa tekmo le varno pripeljala do konca, je nekaj upanja v vrste domačih z zadetkom v 51. minuti vrnil Anže Ropret. Blizu znižanja zaostanka sta bila dobri dve minuti pred koncem Andrej Hebar in Aljaž Uduč, a je bil Engstrand na mestu. Zeleno-beli so v zadnji minuti poskušali še brez vratarja, vendar poti do gola niso našli. Je pa gledalce na noge dvignil Tom Zanoški, ki mu je pripadel pretep z Johanom Ejdepalmom – madžarski branilec je tekmo končal brez dresa, se je pa na koncu s soigralci veselil dveh točk.

Bo v torek le šlo?

Olimpija tako ostaja prikovana na dno lestvico, za predzadnjim Innsbruckom zaostaja štiri točke. Zaostanek bo poskušala znižati v torek, ko v Ljubljano prihaja Celovec. Če bo vreme naklonjeno, bo prizorišče obračuna razširjenega avstrijskega prvenstva Trg republike. V primeru močnejšega dežja pa bi zavetje verjetno spet ponudil Tivoli. Torkove tekme namreč ne bodo prestavljali na sredo, saj jih v četrtek čakajo Jesenice, v petek pa že Dunaj.

Ne spreglejte