Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 12. 2014,
20.49

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
HDD Olimpija Sapa Fehervar liga EBEL

Natisni članek

Nedelja, 14. 12. 2014, 20.49

8 let, 3 mesece

Zmaji ostali brez zimske klasike in brez točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Olimpija je po zmagah v Znojmu in Gradcu doma doživela dvojno hladno prho. Najprej je izgubila bitko s časom za Ice Fest, nato je v Tivoliju doživela poraz (2:4) proti madžarski Sapi.

Hokejisti ljubljanskega EBEL-ligaša so se po dveh tednih in štirih gostovanjih, s katerih so prinesli šest točk, vrnili na svoj teren. A ne na tistega, ki so se ga tako veselili in na katerega so upali še v nedeljo zjutraj, pač pa v zavetje Tivolija. Tehnične težave na Trgu republike, kjer se je organizatorjem v soboto pokvarila hladilna naprava, visoke temperature in topel veter so preprečili izvedbo načrtovane uvodne zimske klasike proti hokejistom iz Szekesfehervarja. V zeleno-belem taboru so sicer še tik pred začetkom tekme v dvorani zagotavljali, da bi tekmo pod milim nebom lahko izpeljali, a raje niso tvegali … Kdo ve, kako bi se zgodba razpletla, če se gradnja ledene pravljice, kot so jo poimenovali prireditelji, ne bi začela šele v začetku tedna, pač pa nekaj dni prej, kot je bilo tudi načrtovano. Upamo lahko le, da so se organizatorji iz neljubega dogodka kaj naučili.

Sotlar načel, Madžari odgovorili z dvojno dozo

Gledalci – zbralo se jih je največje število v letošnji sezoni, mnogi so namreč izkoristili prost vstop na zahodno tribuno – so lahko premierno pozdravili najnovejša člana zeleno-belih, branilca Matica Podlipnika in Maksa Selana, zeleni dres je spet oblekel Rok Leber, medtem ko Gal Koren proti Madžarom še ni mogel pomagati soigralcem. Večina od dobrih dva tisoč gledalcev, z izjemo skupine gostujočih privržencev, je bila z dinamičnim uvodom več kot zadovoljna. Hunter Bishop je že v drugi minuti, ko je imela domača ekipa igralca več, prodrl po levi in ustrelil, vratar Christian Engstrand je njegov strel le odbil, odbitek pa je v mrežo pospravil Jure Sotlar.

Goste je hiter zadetek predramil, saj bi lahko izenačili že v naslednji akciji, a je bil Andy Chiodo na mestu. So pa načrte v izjemno dinamični tretjini, v kateri so več poskušali hudiči, uresničili v 13. minuti, ko je na kazenski klopi sedel Tom Zanoški. Strel Michaela Boivina z vrha krogov je pred vrati oplazil domačega igralca in zletel za hrbet Chioda. Ta je moral le dobro minuto zatem še drugič po plošček v svoj gol. Z natančnim strelom z modre črte je ljubljanskega vratarja matiral Attila Orban in soigralce na prvi odmor popeljal s prednostjo zadetka.

Skupina Mi2 poskrbela za napev tekme

Druga tretjina se je za zmaje začela na najslabši možen način. Ladislav Sikorcin je že v 24. minuti izkoristil nespretnost Chioda in zvišal na 3:1, v 29. minuti pa je v uho gledalcev spet zašel napev pesmi skupine Mi2 "Čista je**", ki bo očitno Olimpijo spremljal ob vsakem prejetem zadetku. Za vodstvo s +3 je v 29. minuti poskrbel Jeff LoVecchio, ki je v gneči pred golom izkoristil zmedo Ljubljančanov in našel pot ploščku v mrežo. Fabian Dahlem je svoje varovance poskušal zbrati s polminutnim odmorom, kar mu je do neke mere tudi uspelo, a je Olimpija še naprej preslabo zaključevala akcije, mnogo strelov je zletelo mimo vrat … Še najbolje so se zmaji znašli ob koncu tretjine, ko so igrali 4 na 3, a je bil madžarski čuvaj mreže vselej na mestu.

Vroče glave

Zadnji del so spremljale številne izključitve, ki so bile posledica živčne igre – zmaji in hudiči so si večkrat skočili v lase, a pesti niso resneje zapele. Ko je že kazalo, da bo Sapa tekmo le varno pripeljala do konca, je nekaj upanja v vrste domačih z zadetkom v 51. minuti vrnil Anže Ropret. Blizu znižanja zaostanka sta bila dobri dve minuti pred koncem Andrej Hebar in Aljaž Uduč, a je bil Engstrand na mestu. Zeleno-beli so v zadnji minuti poskušali še brez vratarja, vendar poti do gola niso našli. Je pa gledalce na noge dvignil Tom Zanoški, ki mu je pripadel pretep z Johanom Ejdepalmom – madžarski branilec je tekmo končal brez dresa, se je pa na koncu s soigralci veselil dveh točk.

Bo v torek le šlo?

Olimpija tako ostaja prikovana na dno lestvico, za predzadnjim Innsbruckom zaostaja štiri točke. Zaostanek bo poskušala znižati v torek, ko v Ljubljano prihaja Celovec. Če bo vreme naklonjeno, bo prizorišče obračuna razširjenega avstrijskega prvenstva Trg republike. V primeru močnejšega dežja pa bi zavetje verjetno spet ponudil Tivoli. Torkove tekme namreč ne bodo prestavljali na sredo, saj jih v četrtek čakajo Jesenice, v petek pa že Dunaj.

Ne spreglejte