Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 1. 2016,
16.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

New York Rangers New York Islanders NHL

Četrtek, 14. 1. 2016, 16.10

7 let, 12 mesecev

Zlata palica za Ovečkina, lokalni derbi Islanderjem, Kopitar ostaja v središču pozornosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V velikem lokalnem derbiju v velikem jabolku so slavili hokejisti moštva New York Islander, ki so s 3:1 premagali sosede New York Rangers.

Sinoči je bilo na sporedu najmočnejše kohejske lige NHL na sporedu osem obračunov. Na svoj račun so prišli ljubitelji hokeja iz New Yorka, ki so v dvorani Barclays Center lahko spremljali obe lokalni moštvi, New York Islanders in New York Rangers. Ti so povedli v 19. minuti druge tretjine, ko je zadel Marc Staal, a so jih nasprotniki v zadnji tretjini vrnili milo za drago. Za zmago Islanderjev so zadeli Brock Nelson, Nick Ledy in Kyle Okposo.

Hokejisti Washington Capitals so utrdili status najboljše ekipe v severnoameriški hokejski ligi NHL in vzhodne konference. Pred domačimi navijači so s 4:1 odpravili Vancouver Canucks in dosegli peto zaporedno zmago. Z 69 točkami imajo sedem točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci, moštvoma zahodne konference Dallas Stars in Chicago Blackhawks.

Zlata palica za 500. gol Ovečkina

Čeprav je zvezdnik Washingtona Aleksander Ovečkin zaradi 500. zadetka v ligi pred tekmo dobil zlato palico, pa je pozornost požel Jevgenij Kuznjecov, ki je prispeval dva zadetka in podajo. Petič v sezoni je dosegel tri točke na tekmi.

Triindvajsetletni Rus je tako že pri 15 zadetkih, poročevalce pa je navdušila tudi podaja, pri kateri sploh ni gledal proti soigralcu. "Vedno ima kakšnega asa v rokavu. Res ga je užitek gledati in mora biti pravi užitek igrati z njim. Še jaz bi verjetno dosegel kakšen zadetek, če bi bil z njim v napadu," je dejal trener Washingtona Barry Trotz.

Branilci naslova iz Chicaga so v gosteh z 2:1 premagali Montreal Canadiens in prišli do devete zaporedne zmage ter se točkovno izenačili z najboljšo ekipo zahodnega dela lige Dallasom. Trener Chicaga Joel Quenneville se je s 783. zmago v NHL prebil na drugo mesto večne lestvice, priznal pa je, da je vodilni Scotty Bowman s 1244 zmagami nedosegljiv. Sicer pa so vsi trije zadetki padli v prvi tretjini, Ryan Garbutt je bil strelec odločilnega.

St. Louis Blues so z 1:4 doma izgubili proti Carolina Hurricanes in ostajajo točkovno izenačeni z Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Ekipi zasedata tretje in četrto mesto v zahodni konferenci. Jeff Skinner je ob četrti zaporedni zmagi Caroline prispeval gol in podajo.

Winnipeg Jets so po podaljšku s 5:4 odpravili Nashville Predators, pri čemer je Dustin Byfuglien zadel dvakrat za domače, Andrew Ladd pa je prispeval tri podaje. Pri gostih je Ryan Johansen zbral zadetek in dve podaji.

Arizona Coyotes so prav tako po podaljšku izgubili proti tretji ekipi vzhodne konference Detroit Red Wings z 2:3, Pavel Dacjuk je za goste enkrat zadel in dvakrat podal. Odločilni zadetek je po dobrih dveh minutah podaljška dosegel Danny DeKeyser. San Jose Sharks so šele po kazenskih strelih z 2:1 premagali najslabše moštvo zahodnega dela Edmonton Oilers, Colorado Avalanche pa je s 3:0 odpravil New Jersey Devils.

Kopitar in soigralci bodo naslednjo tekmo igrali v noči na nedeljo, ko bodo gostili Ottawo

Ne spreglejte