Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 4. 2011,
20.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Olimpija Jesenice

Nedelja, 3. 4. 2011, 20.40

7 let, 12 mesecev

''Železarji'' v Tivoliju bolj domači

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi druga tekma finala državnega prvenstva, ki je bila znova na sporedu v Tivoliju, je pripadla Acroni Jesenicam (2:1), ki proti Tilii Olimpiji sedaj vodijo z 2:0 v zmagah.

Pri obeh ekipah je na drugi tekmi prišlo do nekaterih sprememb v postavi, razlog se je skrival v poškodbah. Pri domačih soigralcem ni mogel pomagati napadalec Tomi Mustonen, na drugi strani pa je bil iz istega razloga odsoten Doug Nolan. Tako sta se v postavi znašla dva druga tujca, pri Olimpiji Jan Chabera, ki je začel med vratnicami, pri nasprotniku pa Jaakko Suomalainen, ki pa se je znašel na klopi.

Zrcalna slika prve tekme

U uvodnih petih minutah je prišlo na vsaki strani do izključitve, vendar sta si konkurenta pripravila le po en neposreden strel, ''železarji'' so bili celo nevarnejši ob igralcu manj, Robert Sabolič je imel namreč samostojni prodor, ki mu ga je češki vratar obranil, Marc Cavosie pa je prodrl po desni strani, a streljal mimo vrat. Na naslednji priložnosti je bilo potrebno čakati do osme (Andreja Hebarja) in desete minute (ob poizkusu Roka Tičarja se je plošček Chaberi odbil iz ''lovike'', branilci so razrešili situacijo).

V 11. minuti je padel prvi zadetek, Hebar je iz strani streljal na gol, pred slednjim je bil najbolj spreten Matt Higgins, ki je po tleh ukanil Michala Fikrta. Slovenski prvaki so nato v razliki minute poskrbeli za zrcalno sliko iz prve tekme, dosegli so dva zadetka. Najprej domači pred vrati niso dobri pokrili Cavosiea, ki je poskrbel za izenačenje, nato pa sta Tičar in Sabolič izigrala obrambo, slednji pa je zadel med nogami Chabere. V 17. minuti so imeli Ljubljančani ''power-play'', bili veliko nevarnejši, Higgins je celo dosegel zadetek, ki pa je bil razveljavljen, saj je bil dosežen po pisku.

''Zmaji'' brez idej ob igralcu več

Po dveh minutah druge tretjine so imeli ''železarji'' igralca več, razmerje moči pa se je hitro spremenilo. Najprej je moral na klop Tičar, petminutno kazen in pot v garderobo pa si je zaradi naleta v hrbet prislužil Jason Beckett, slednji je namreč poškodoval Higginsa. ''Zmaji'' so tako imeli 57 sekund dva igralca več, te premoči jim ni uspelo izkoristiti, ob preostanku petminutne kazni je bil najnevarnejši ljubljanski kapetan, ki je zamudil 100-odstotno priložnost, veselje mu je preprečila tudi vratnica.

Če domači niso uspeli doseči zadetka s palico, pa je Hughes svoj odbitek pospravil v mrežo kar z roko, seveda pa ta zadetek ni bil priznan. V nadaljevanju je imela Olimpija nekoliko več priložnosti, v 38. minuti pa je prišlo do hitrega protinapada Jesenic, ko je do strela prišel Anže Kuralt, nato udaril po ''lovilki'' ljubljanskega vratarja in poskrbel za pretep z Domnom Vedlinom, ki je zaščitil svojega vratarja. Dve minuti kazni več so si prislužili hokejisti z Gorenjske, a obranili igralca manj.

Jalovi napadi Olimpije

Ljubljanska nemoč ob igralcu več se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini, v 42. minuti namreč znova niso uspeli resneje ogroziti Fikrta. V nadaljevanju ni bilo veliko prekinitev, gostje so se osredotočili predvsem na obrambo, nato pa prek hitrih protinapadov skušali ogroziti nasprotnikova vrata.

V 53. minuti so akcijo izpeljali hokejisti Olimpije, prišli do strela, nato pa nihče v gneči pred vrati Jesenic ni vedel, kje je plošček. Sodnika sta se odločila za ogled video posnetka, ki je pokazal, da plošček ni prečkal golove črte. Nič bolje ''power-play'' ni šel gostom, ki so ga imeli v 54. minuti. Do konca piska sirene so bili napadi Olimpije bolj jalovi, minuto pred koncem so poizkusili tudi brez vratarja, a tudi to ni pomagalo.

Ne spreglejte