Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 6. 2014,
9.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings New York Rangers

Četrtek, 12. 6. 2014, 9.12

8 let

"Že ob misli, da bi nocoj dvignili pokal na našem ledu, me obide slabost."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
New York je še vedno med živimi, za kar se lahko zahvali vratarju Henriku Lundqvistu in sreči. "Želeli smo končati danes, a nam ni uspelo," je po porazu zapravljeno priložnost obžaloval Anže Kopitar.

Tako kot na prvih dveh obračunih tudi tokrat začetek Kraljev ni bil najbolj prepričljiv, Rangerji so prek Benoita Pouliota povedli že v osmi minuti, v 27. je po zaslugi veterana Martina St. Louisa na semaforju pisalo že 2:0 za domače. A hokejisti Los Angelesa so že večkrat dokazali, da jih zaostanek zdrami in naredi nevarnejše. In na drugi tekmi v Madison Sqaure Gardnu ni bilo prav nič drugače.

V 29. minuti je namreč Dustin Brown izkoristil zlomljeno palico Dana Girardija, zdrvel v protinapad in ugnal izjemno razpoloženega Lundqvista. In nato se je začela ofenziva kalifornijskega moštva, ki je obstreljevalo vrata gostiteljev – le v zadnji tretjini so sprožili 15, New York pa le en strel –, a kljub premoči ni več našlo poti do nasprotnikove mreže. Pa čeprav so bili kar nekajkrat na robu izenačenja, a je plošček obstal na golovi črti.

Borba, osredotočenost in to, da se zaneseš na soigralce

Že pred srečanjem so mnogi breme prenašali na Lundqvista, ta ga je sprejel in dejal, da se zaveda, da se bo moral pokazati v najboljši luči, če želi, da sezone za njegovo moštvo še ne bo konec. S 40 obrambami oziroma 97,6-odstotno zanesljivostjo je svojo nalogo opravil z odliko.

"Nikakor nismo želeli, da bi pokal dvignili nocoj na našem ledu. Že ob misli na to me obide slabost. Na takšnih tekmah ti ne preostane nič drugega kot borba, popolna osredotočenost in to, da se zaneseš na soigralce. Včasih se zaneseš tudi na srečo. Mi smo je imeli kar nekaj. A moram reči, da smo tokrat delovali bolje in da smo odigrali dobro tekmo," je po zmagi z 2:1 razmišljal domači čuvaj mreže.

"Mislim, da je bila to za Los Angeles težka tekma. Verjetno so odigrali najboljšo tekmo v tej seriji. Mi smo delovali dobro vse do takrat, ko smo prejeli edini zadetek. Potem je naša učinkovitost padla. A moji fantje so še naprej tekmovali, naš vratar je bil izjemen in nam je dal še eno priložnost za igro," pa mimo Lundqvista ni mogel niti trener Alain Vigneault .

Zatreti jih že na uvodu prihodnjega obračuna

V taboru Kraljev kljub dvema zaključnima ploščkoma in dejstvu, da se serija seli v njihov Staples Center, obžalujejo zapravljeno priložnost. "Želeli smo končati, a nam ni uspelo. Začetek ni bil dober. Imeli smo nekaj priložnosti, ko je plošček obstal na golovi črti, a ga nismo znali pospraviti v gol … Zdaj se vračamo domov, kjer bomo poskusili končati," so bile besede Anžeta Kopitarja, ki meni, da bi morali Lundqvistu še bolj zakrivati pogled: "Lahko smo še bolj nevarni. Če bo plošček videl, potem ga bo zaustavil. Tako pač je. Nekajkrat smo ga sicer dodobra ogrozili, a je nato plošček obstal pred golom."

Drew Doughty je prepričan, da bodo že na prihodnji tekmi razjasnili dvome o zmagovalcu: "Iz napak, ki smo jih naredili, se lahko nekaj naučimo in gremo naprej. Prikazali smo dobro igro, a tokrat dobro ni bilo dovolj za zmago. Veselimo se vrnitve v domači Staples Center, kjer moramo prikazati najboljšo predstavo. Če bomo to storili, sem prepričan, da nam zmaga ne uide. Vemo, da je trenutek sicer na njihovi strani, da so malce bolj samozavestni, a prav zato jih moramo zatreti že na samem uvodu prihodnjega obračuna."

Peta tekma bo na sporedu že v noči na soboto ob 2. uri po slovenskem času.

Ne spreglejte