Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 12. 2015,
18.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jaka Avgustinčič Dejan Varl slovenska hokejska reprezentanca svetovno prvenstvo

Petek, 11. 12. 2015, 18.12

8 let

Zaskrbljujoč pogled v mlado risjo družino – SP so končali brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Risi do 20 let so na SP divizije I, skupine B, izgubili tudi zadnjo tekmo z Ukrajinci (3:5) in končali na zadnjem mestu med sodelujočimi. Napredovanje so si zagotovili Francozi.

Mladi upi naše hokejske prihodnosti, ki jih od letošnje sezone vodita selektor Jaka Avgustinčič in pomočnik Dejan Varl, so na SP do 20 let, divizije I, skupine B, v Megevu izgubili vse štiri tekme in zbrali skromno eno točko. Glede na to, da je Slovenija po lanskem SP divizije I, skupine A, izpadla v skupino B, bi pričakovali, da bodo hokejisti vsaj v igri za vrnitev v skupino A, a so bili daleč od nje.

Najprej so jih premagali Britanci (v podaljšku), premoč so morali priznati Francozom, kos niso bili Poljakom, za konec pa so bili od Avgustinčičeve čete boljši tudi Ukrajinci, kar pomeni, da so mladi risi zasedli celo zadnje mesto med sodelujočimi.

Na slovensko srečo nobena od omenjenih reprezentanc ni mogla izpasti v divizijo II, skupino A, saj so tja že nazadovali Japonci. A pri tem je potrebno dodati, da so Azijci korak nazaj naredili sami, saj so odpovedali sodelovanje na SP v Franciji. Odgovora na vprašanje, kaj bi bilo, če bi hitri in nadležni Japonci, ki Slovencem nikoli niso ustrezali, sodelovali v Megevu, ne bomo dobili. Nas pa lahko izjemno skrbi, da je bazen mladih risov, iz katerega bomo v prihodnosti črpali silo za člansko reprezentanco, po rezultatih bliže diviziji II, skupini A, kot vrnitvi v divizijo I, skupino A.

Na večerni tekmi je o potniku v višji kakovostni razred odločala tekma med gostitelji Francozi in Poljaki. Domačini so visoko zmagali in si v krogu treh, osem točk so zbrali tudi Poljaki in Britanci, zagotovili napredovanje v višji rang.

Ne spreglejte