Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 7. 2013,
15.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Bojan Zajc Anže Ropret Jerry Kuhn Tivoli

Ponedeljek, 29. 7. 2013, 15.05

7 let, 12 mesecev

Zajcu se zadeva z Medveščakom že predolgo vleče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nova hokejska sezona se bliža z dneva v dan, pri HDD-ju Olimpija pa še vedno nimajo sestavljene ekipe. Danes so izbranci Bojana Zajca začeli priprave, na teh so bili prisotni le slovenski igralci.

Napovedan vročinski val ni zmotil hokejistov Olimpije, ki so v ponedeljek ob 9. uri zjutraj začeli priprave na novo sezono. Pogled na igralce, ki jih je imel na voljo Bojan Zajc, je prej nakazoval, da gre za kakšno košarkarsko ali pa rokometno ekipo, saj je bilo prisotnih le 15 igralcev. Razlog se seveda skriva v dejstvu, da vodstvo Olimpije še vedno ni podpisovalo s tujimi hokejisti, izjema sta vratar Jerry Kuhn in napadalec Pascal Morency, saj še vedno upa na sodelovanje z Medveščakom, ki bi posodil igralce. Ali bo do sodelovanja prišlo, naj bi bilo znano 7. avgusta, torej točno mesec dni pred začetkom tekmovalne sezone, ko bo Mednarodna hokejska zveza dokončno odločila, ali bo prižgala zeleno luč. "Gre za splet določenih okoliščin. Čakamo na odločitev, ali bomo lahko menjali med sezono igralce z Medveščakom. To je glavni razlog, da vodstvo še ni podpisalo pogodbe s tujimi hokejisti. Je pa to brez dvoma nespecifičen položaj. Ponavadi je bila v tem času ekipa praktično že sestavljena. S fanti, ki so prisotni na treningih, bomo trenirali po ustaljenem načrtu in se skušali maksimalno dobro pripraviti na sezono," je nekoliko natančneje pojasnil položaj Bojan Zajc, ki seveda zaradi tega ne more biti najbolj zadovoljen: "Zadeva se že predolgo vleče. Kot trenerju mi je zato težje. Sama povezava bi bila sicer dobrodošla, saj bi imeli tudi slovenski igralci, če bi dobro igrali, priložnost, da se preizkusijo v ligi KHL. Je pa res, da mi kot trenerju ne bi bilo lahko, saj nikoli ne bi vedel, na koga bom lahko računal. Medveščak bi namreč odločil, kdo bo poslan k nam."

Pa tudi od 15 nimajo vsi podpisane pogodbe. Treningom sta se priključila namreč tudi Matevž Erman in Anže Ropret, ki sta v zadnji sezoni igrala za zasedbo iz Ljubljane, zdaj pa se z vodstvom (če se je lani, ko je bila ekipa v tem času že sestavljena, direktor Matjaž Sekelj na prvi dan priprav rad pokazal, ga danes ni bilo nikjer na spregled) še dogovarjata o pogojih podaljšanja pogodbe. V pogovorih za podaljšanje pogodbe naj bi bili tudi Igor Cvetek, Matej Hočevar in Jaka Ankerst, ki pa na treningu niso bili prisotni. Zadnjega naj bi celo povabili, da se priključi ekipi, vendar se na vabilo ni odzval. "Glede na položaj, v katerem smo se znašli, so na treningih prisotni tudi igralci, ki še nimajo podpisane pogodbe. Te zadeve bomo reševali v prihodnjih dneh. Veliko je odvisno od drugih dejavnikov, ki sem jih že omenil. Imamo toliko igralcev, kot jih trenutno imamo. Seveda bi bilo optimalno, da bi že imeli sestavljeno ekipo," pravi strateg Olimpije, ki ima v ekipi tudi nekaj mladih igralcev, ki se bodo prvič resneje preizkusili v ligi EBEL. Na prijateljskih tekmah bodo imeli ob odsotnosti tujcev lepo priložnost, da se dokažejo. " Vsak si bo moral sam izboriti minutažo. Noben nima zagotovljene ali obljubljene minutaže. Vsak test zato pride še prav. Če bo zdaj kdo imel večjo minutažo, toliko bolje. V mesecu dni, kolikor imamo časa do začetka prvenstva, bomo videli, kaj kdo zmore in kakšen je domet posameznega mladega igralca. Mladi imajo priložnost, da se dokažejo. Od fantov je torej odvisno, koliko si bo vsak vzel ponujene 'pogače'," "golobradcem" sporoča nekdanji izvrstni branilec.

Še ne do konca sestavljen kader za sezono pa ni edina težava, s katero se ukvarjajo v ljubljanski zasedbi. Tivoli bodo namreč lahko uporabljali le za suhe treninge, saj v dvorani še lep čas ne bo ledu. Dvorana bo namreč prizorišče ene izmed skupin evropskega prvenstva v košarki. Sprva so Olimpiji obljubili, da bo lahko nemoteno trenirala v Zalogu, a imajo tam določene težave s hladilnimi stroji, tako da je tudi ta možnost odpadla. Zdaj se bodo morali vsako popoldne voziti na treninge v Maribor.

Ne spreglejte