Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 10. 2013,
9.17

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Graz 99ers liga EBEL trener Petri Matikainen

Četrtek, 24. 10. 2013, 9.17

2 leti

Zajčeva usoda doletela Richerja, na pomoč prihaja odpuščeni Finec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po trenerski menjavi na klopi Olimpije so se za podoben ukrep odločili tudi pri Gradcu, saj Mario Richer ni zadovoljil apetitov vodstva. Na klopi ga bo zamenjal izkušeni Finec Petri Matikainen.

Po sedmih zmagah, osmih porazih in sedmem mestu graških "panterjev" se je vodstvo kluba odločilo, da so potrebne spremembe. Kot prvi jih je občutil zdaj že nekdanji trener Mario Richer, ki se po sezoni 2011/2012, ko je prevzel trenersko taktirko v Gradcu, poslavlja. "Potek razvoja dogodkov prve tretjine rednega dela nas ni zadovoljil. Med poletjem smo močno okrepili svojo ekipo, a igra je še vedno na ravni tiste pred sezono. Mariu v prihodnosti želimo vse najboljše. V dveh sezonah je za naš klub naredil veliko," je odločitev obrazložil predsednik Jochen Pildner. A na Štajerskem niso prav dolgo sedeli križem rok, saj so že poiskali novega stratega. V Gradec prihaja Finec Petri Matikainen, ki za seboj nima obetavne sezone. Šestinštiridesetletni Skandinavec je moral namreč klop Avangarda iz Omska zapustiti že po uvodnih šestih krogih. A treba je omeniti, da gre za izkušenega moža, ki je kar osem sezon vodil moštva v elitni finski ligi, lani in delček letošnje sezone pa je znanje predajal v ligi KHL. "Izkoristiti moramo to enkratno priložnost in z odličnim mednarodnim trenerjem stremeti k razvoju in visok ciljem," se je prihoda Matikainena razveselil Pildner.

Finec, ki že ima nekaj izkušenj z avstrijskim hokejem, med letoma 1997 in 1999 je branil barve celovškega KAC, je pripravljen na nove izzive: "Veselim se dela v Gradcu. Pogovarjal sem se z menedžerjem, ki mi je predstavil vizijo kluba, in pripravljen sem, da z ekipo stopimo korak naprej in izpolnimo zadane cilje." Matikainena prvi preizkus z Gradcem čaka v petek, ko bodo "panterji" gostili Dornbirn.

Ne spreglejte