Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 9. 2015,
11.42

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

državno prvenstvo HDD Olimpija HDD Sij Acroni Jesenice HK Celje HDK Maribor HKMK Bled

Sobota, 26. 9. 2015, 11.42

4 leta, 9 mesecev

Začenja se boj za državno zvezdico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S tekmama med Triglavom in Zagrebom ter Bledom in Mladostjo se začenja slovensko državno prvenstvo, v katerem letos nastopajo tudi klubi iz Hrvaške in Srbije.

Redni del državnega prvenstva je razdeljen na dva dela. V prvem, ki se začenja danes, igra šest slovenskih (HDD Sij Acroni Jesenice – INL, HK Slavija – INL, HK Celje – INL, HK Triglav, HDK Maribor, HKMK Bled) – brez HDD Olimpije, ki se bo pridružila šele v polfinalu –, trije hrvaški (KHL Medveščak, KHL Mladost, KHL Zagreb) in en srbski klub (HK Crvena Zvezda).

Klubi bodo v prvem delu razdeljeni v dve skupini, v enem bodo trije slovenski, ki tekmujejo v ligi INL (Jesenice, Slavija in Celje). Tem se bodo za državno prvenstvo prvega dela štele prve medsebojne tekme lige INL (vsak z vsakim po enkrat doma in enkrat v gosteh). V drugi skupini bodo preostali klubi, ki se bodo med seboj udarili po dvokrožnem sistemu.

Nadaljevali bodo le slovenski

Po koncu prvega dela se bodo tuji klubi poslovili, šest slovenskih pa bo nadaljevalo boj v drugem delu, v katerem bodo igrali v enotni skupini po dvokrožnem sistemu – INL-jevcem bodo štele točke iz drugih medsebojnih tekem v ligi INL.

Vseh šest v končnico

Po rednem delu bo četrtfinalne boje – na dve zmagi – igralo vseh šest klubov iz rednega dela, in sicer po sistemu prvi iz rednega dela z zadnjim, drugi s petim, tretji s četrtim. Šele v polfinalu se bo trojici četrtfinalnih zmagovalcev priključila zmagovalka lanskega rednega dela Olimpija.

Olimpija se bo boju za naslov pridružila v polfinalu.

V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prvi prišli do dveh zmag. Finale – na tri zmage – naj bi se začel 28. marca, prvak (naslov branijo Jeseničani) pa bo okronan najpozneje 11. aprila. Poražena polfinalista bosta odigrala eno tekmo za tretje mesto.

Ne spreglejte