Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 6. 2015,
9.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL nagrade Anže Kopitar Anže Kopitar Las Vegas Carey Price

Četrtek, 25. 6. 2015, 9.47

7 let, 12 mesecev

Vratar Price veliki junak Las Vegasa, Kopitar dvakrat tretji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvo ime podelitve nagrad lige NHL je vratar Montreal Canadiens Carey Price, ki je domov odnesel štiri pomembne nagrade, kar do zdaj ni uspelo še nobenemu vratarju. Anžetu Kopitarju dve tretji mesti.

Če je bil lani z največ nagradami obdan Sidney Crosby, je letos brez kančka dvoma junak podelitve nagrad v Las Vegasu 27-letni Kanadčan Carey Price. Prejel je kar štiri lovorike, med njimi so tiste, ki štejejo največ. Njegovo vitrino bo krasila Hart Trophy za MVP rednega dela. V boju za priznanje za najkoristnejšega igralca je najbližjega zasledovalca Aleksandra Ovečkina prehitel za več kot 600 točk (1.498 proti 888 točk).

Price je redni del sezone končal na prvem mestu med vratarji v vseh treh kategorijah – Montrealu je pomagal do 44 zmag, v povprečju je prejel 1,96 zadetka na tekmo, njegov odstotek ubranjenih strelov je bil 93,3 –, kar mu je uspelo kot prvemu po Edu Belfourju, ki je na vrhu končal v sezoni 1990/91.

Price je bogatejši še za Vezina Trophy, ki jo prejme najboljši vratar, in za nagrado Ted Lindsay, ki pripade najboljšemu hokejistu po izboru Združenja igralcev severnoameriške hokejske lige NHLPA. Že pred razglasitvijo pa si je zagotovil še nagrado za vratarja z najmanj prejetimi zadetki William M. Jennings Trophy, ki si jo je razdelil s Coreyjem Cawfordom.

"Že za to, da sem bil lahko tukaj, sem resnično počaščen, ob vseh teh nagradah pa sploh ne vem, kaj reči. Neverjetna izkušnja. Celotna sezona je bila neverjetna. Stvari so se poklopile, ekipa je igrala dobro. Je pa še ena stvar, ki si jo želim doseči," je Price navdušeno razlagal med vsemi nagradami in dal vedeti, da čaka še na Stanleyjev pokal.

Bergeron še tretjič, Ekblad šele 11 branilec

Najboljši branilec je postal senator Erik Karlsson, najboljši obrambni napadalec pa je še drugič zapored in tretjič v zadnjih štirih letih Bostončan Patrice Bergeron. Med kandidati za Frank J. Selke Trophy je bil tudi Anže Kopitar, ki je končal na tretjem mestu, za Bergeronom in kapetanom prvakov Chicago Blackhawks Jonathanom Toewsom. Zadnji bo zbirko lovorik obogatil z nagrado za najboljšega vodjo in zgled drugim.

Hrušičan je bil tretji tudi med kandidati za nagrado Lady Byng Memorial Thropy - podelijo jo oklepniku, ki navdušuje tako z igro kot s športnim obnašanjem –, ki je sploh prvič romala v roke češkega hokejista, prejel jo je Jiri Hudler.

Najboljši novinec v ligi NHL je branilec Florida Panthers Aaron Ekblad, ki je bil presenečen, da je uspelo tudi branilcu, saj jo praviloma osvojijo napadalci (od sezone 1932/33 jo je prejelo le 11 branilcev). Za najboljšega trenerja je bil nagrajen strateg Calgaryja Bob Hartley, najboljši generalni direktor pa je Tampin Steve Yzerman.

Kdo so še nagrajenci, si lahko ogledate v spodaj.

Ne spreglejte