Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 1. 2014,
10.51

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga INL Triglav Kranj HK Celje HDK Maribor HKMK Bled

Sobota, 25. 1. 2014, 10.51

4 leta, 9 mesecev

V Kranju gorenjski derbi, Slavija z novim vratarjem po obstanek na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska moštva, ki nastopajo v INL, vstopajo v drugi teden dodatnih kvalifikacij za končnico.

V Celju so pretekli krog dobro namučili Jeseničane. Predstava je mladi in oslabljeni ekipi Celja dala nekaj vetra v jadra in dvignila samozavest. Zato upajo na podobni predstavi tudi v prihajajočih nastopih. Razpored jim ni najbolj naklonjen, saj jih čaka dvojno gostovanje pri Feldkirchu in Meranu, ki sta favorita. Trener Rok Rojšek pa je v pogovoru za uradno stran Hokejske zveze Slovenije dejal, da bolj kot na zmagi računa na dobri predstavi, ki lahko pripravita kakšno presenečenje: "Za našo ekipo so oddaljena gostovanja zelo težka in naporna. Imamo malo igralcev v postavi, dodatno pa nas bremenijo tudi poškodbe. Ob tem nas je napadla še gripa. Ampak ne glede na te težave, bo ekipa, ki bo stopila na led, dala vse od sebe. Poskušali bomo ponoviti predstavo, ki smo jo kazali proti Jesenicam in če nam to uspe, se lahko zgodi, da bo kateri od teh dveh nasprotnikov neprijetno presenečen."

Mariborčani odločno po šest točk

V nasprotju s Celjem pa drugi štajerski klub HDK Maribor čakata dva domača obračuna. Mariborčani bi lahko posegli po zmagi proti vsakemu nasprotniku. To so v tej sezoni nekajkrat tudi že pokazali, zavedajo pa se, da domače zmage vodijo k možnostim za nadaljevanje prvenstva v končnici. Luka Vinčec, napadalec Maribora: "Poseči želimo po dveh zmagah in tako bomo tudi krenili v tekmi. Zato moramo igrati zbrano, stavili pa bomo na agresivno igro. Nasprotnika bomo poskušali ustaviti že daleč od naših vrat, zbrano pa bomo čakali na njihove napake. Do zmag lahko pridemo le z dobro obrambo, zato so naši treningi posvečeni gibljivosti in delavnosti v obrambi. Tekmi bosta tesni, kot rečemo, na nož, ampak z zbranostjo, s pravo igro in medsebojno pomočjo na ledu lahko dosežemo svoj cilj.''

Blejsko ekipo ob tem koncu tedna čaka le en dvoboj, in sicer gostovanje v Mariboru. Blejci so Štajerce na svojem ledu že premagali, na podoben uspeh pa računajo tudi na gostovanju v štajerski prestolnici. "V obrambi moramo biti disciplinirani, igrati moramo preprosto, v napadu pa bo treba izkoristiti kakšno priložnost več kot na zadnji tekmi proti Slaviji. Če se bomo držali naštetega, potem sem prepričan, da bomo iz Maribora prinesli tri točke," je ob pravem pristopu o uspehu ekipe prepričan Jaka Zor.

''Pred začetkom drugega dela smo še nekoliko bolj poglobljeno pogledali vase''

Slavijo čaka zanimiv in tudi naporen konec tedna. Na domačem ledu bodo najprej Bregenzerwaldu odrekli vse gostoljubje, na gostovanju v Kalternu pa računajo tudi na uspeh.

Rok Prusnik se zaveda pomembnosti obeh nastopov, pa tudi to, da lahkih nasprotnikov preprosto ni: "Pred nami je naporen in pomemben konec tedna. Pred začetkom drugega dela smo še nekoliko bolj poglobljeno pogledali vase in strnili moči, pripravili glave. Zdaj se začenja pravi hokej, ni več slabih nasprotnikov in tudi ne prevelikih favoritov. V drugem delu bomo še dvignili raven svoje igre, pozorni bomo predvsem nase, da ohranimo svojo igro 60 minut, iz tekme v tekmo."

V Kranju gorenjski derbi

V Kranju so najbolj osredotočeni na nedeljski obračun z Jeseničani, saj so v soboto prosti: "V nedeljo nas ponovno čaka derbi, tokrat gorenjski z Jeseničani, na katerem moramo poskrbeti, da nanj prenesemo dobro formo s preteklega konca tedna. Paziti bomo morali predvsem na discipliniranost v sistemu igre ter na maksimalno koncentracijo, da se ne bi pojavljale individualne napake, pri katerih nas nasprotniki vse prevečkrat kaznujejo z zadetkom."

Na Jesenicah so se poslovili od vratarja Matica Boha, ob težavah s poškodbami pa vseeno stiskajo zobe in poskušajo iz vsake tekme izvleči največ. Tako bo tudi v dveh novih dvobojih. Prvi bo na domačem ledu proti Meranu, drugi pa v Kranju pri Triglavu. Jeseniški branilec Nejc Kozar kljub nekaterim težavam vseeno upa na poln izkupiček: "Igra Merana nam ne ustreza. Igrajo grobo, nimajo povezanih akcij in proti takemu načinu igre težko igramo. Vsiliti jim bomo morali naš način igre, jih nadigrati s hitrostjo, si s tem pridobiti več prostora za strele, ob tem pa ne smemo dovoliti, da nas s prekrški sprovocirajo. Triglav je na domačem ledu vedno izredno zahteven nasprotnik. Imajo manjše igrišče, kjer je potrebno vse delati precej hitreje in natančneje. Tekma bo zato zelo zanimiva. Obe ekipi računata na uspeh, naša naloga pa je, da se v srečanje odpravimo zelo resno, osredotočeni bomo v naš cilj in to je zmaga. Zmaga ne bo prišla sama od sebe, za njo se bo treba še kako boriti."

Ne spreglejte