Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 8. 2014,
12.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

legionarji Marcel Rodman Andrej Tavželj Mitja Robar Luka Vidmar VSV Beljak

Petek, 15. 8. 2014, 12.36

8 let

V četrto gre rado - Rodmanovi medvedi do prve zmage in finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zagrebški medvedi, ki se mudijo na turnirju v Straubingu, so dosegli prvo zmago v pripravljalnem obdobju. Do prve zmage tudi Pretnarjev Beljak, manj uspešen Köln Aleša Kranjca.

Hokejisti Medveščaka so v četrtem poskusu le prišli do prve zmage na pripravljalnih tekmah letošnje sezone. Marcel Rodman in soigralci so bili na turnirju v Straubingu s 4:2 boljši od nemškega prvoligaša Straubing Tigers. Zmaga nad gostitelji jim je prinesla finale turnirja, v katerem bodo v nedeljo igrali proti Augsburgu, ki je s 6:3 premagal Celovec.

Na turnirju, a na Slovaškem, so tudi člani češkega prvoligaša Mlada Boleslav. Ekipa Luke Vidmarja, ki je bil v kadru, in Mitje Robarja, ki po zapisih z uradne strani kluba ni igral, je uvodno tekmo proti gostitelju, slovaškemu Martinu, dobila s tesnih 5:4.

Sredina avgusta je prinesla tudi prvi pripravljalni obračun nemškega podprvaka Kölna, katerega dres to sezono nosi Aleš Kranjc. Moštvu našega branilca se "premiera" ni izšla, z 1:4 so izgubili z Iserlohnom. Neuspešen je bil tudi Toros Neftekamsk Andreja Tavžlja, ki je po tesnem porazu proti Iževsku spet tesno izgubil, in sicer je z 1:2 klonil pred nasprotnikom iz lige VHL.

So pa prvo pripravljalno tekmo bolje opravili beljaški orli – Klemen Pretnar in soigralci so s 4:2 premagali nemškega drugoligaša Starbulls Rosenheim.

Od klubov iz razširjenega avstrijskega prvenstva so bili na delu še Dunajčani, ki so z zadetkom Petra MacArthurja v podaljšku premagali norveške prvake Stavanger Oliers, Znojmo, ki je s tesnih 3:2 ugnal Kladno, Dornbirn, ki je s 3:2 ukanil nemškega prvoligaša Nürnberg, in hudiči iz Szekesfehervarja, ki so z istim rezultatom premagali romunski Brasov.

Ne spreglejte