Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 12. 2018,
19.00

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

1

Natisni članek

Alpska liga Jure Vnuk Marcel Rodman HK Olimpija HDD Jesenice

Nedelja, 23. 12. 2018, 19.00

5 let, 4 mesece

Trenerska pogleda po sobotni zmagi Olimpije nad Jesenicami (4:3)

Rodman razočaran nad podobo, o okrepitvah še nima odgovora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

1

HK SŽ Olimpija HDD Jesenice | Olimpija je v soboto še petič v sezoni premagala Jesenice. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Olimpija je v soboto še petič v sezoni premagala Jesenice.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Sobotni derbi med največjima slovenskima hokejskima tekmecema HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice v Tivoliju je ponudil serijo preobratov in novo zmago Ljubljančanov (4:3), ki so dobili vseh pet medsebojnih tekem sezone. Po srečanju je bil trener domačih Jure Vnuk zadovoljen z borbo svojih varovancev, trener gostov Marcel Rodman pa razočaran nad predstavo svojih v večjem delu tekme: "Kot ekipa nismo bili videti, kot bi morali biti."

Gal Koren HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Tekma preobratov Olimpiji, ki ostaja nerešljiva uganka za Jesenice

Scenarij sezone na hokejskih derbijih se je nadaljeval v soboto, ko Jeseničani tudi na petem srečanju v tem tekmovalnem obdobju niso našli recepta, kako na kolena spraviti Olimpijo. Na tekmi preobratov so spet ostali praznih rok. Dvakrat so vodili (1:0, 3:2), drugo tretjino dobro začeli, z dvema zadetkoma v 22 sekundah utišali privržence domačih, a zmaji so se po obeh zaostankih vrnili z dvema zadetkoma in pred okoli 2.500 gledalci slavili tesno, s 4:3.

Pokazali, da so iz pravega testa

"Super tekma. Tudi občinstvo se je vrnilo v Tivoli, kar me najbolj veseli. Prikazali smo dober hokej, to je tudi naš cilj, tako da čestitam fantom za izjemno borbo in zmago," se je smejalo trenerju gostiteljev Juretu Vnuku, ki je padec po prvem odmoru komentiral z besedami: "V drugo tretjino smo prišli preveč medlo. Ne vem, zakaj, morda smo se počutili lagodno po vodstvu z 2:1, kar so Jeseničani hitro kaznovali, tako da smo se morali močno boriti, da smo se vrnili. Strniti je bilo treba vrste, fantje so se zavedali, da bodo morali bolje vstopiti v zadnjo tretjino. Spet so pokazali, da so iz pravega testa. Takih tekem si želim še naprej."

Trener Olimpije Jure Vnuk je bil po peti zmagi nad večnim tekmecem razumljivo zadovoljen, a je v istem hipu zatrdil, da ne bodo spali na lovorikah. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Trener Olimpije Jure Vnuk je bil po peti zmagi nad večnim tekmecem razumljivo zadovoljen, a je v istem hipu zatrdil, da ne bodo spali na lovorikah. Foto: Urban Urbanc/Sportida
Vnuk, ki je v jeseniški igri po trenerski menjavi videl precej sprememb, na katere so se dobro pripravili, se na pet zaporednih zmag proti gorenjskemu tekmecu ne želi pretirano ozirati: "Seveda je lepo petkrat zapored premagati Jesenice, to je velika stvar, a gremo naprej. Korak za korakom, trening za treningom. Ne počivamo na lovorikah, delamo naprej."

Državni prvaki se bodo po prosti nedelji spet zbrali v ponedeljek, v sredo jih čaka naslednja tekma Alpske lige. Gostovali bodo pri zadnji ekipi tekmovanja v Celovcu.

Fotogalerija s tekme (foto; Žiga Zupan/Sportida)

Fotogalerija
1 / 32

Ne more biti zadovoljen: ekipa ni bila takšna, kot bi morala biti

Jeseničani so prvič v sezoni na derbiju igrali pod taktirko novega trenerja. Odstavljenega Gabra Glaviča je v začetku meseca zamenjal letos igralsko upokojeni Marcel Rodman. V derbi je vstopil zadovoljen s predstavo ob sredini zmagi nad podprvakom Rittnom (7:4), po njem pa velikih razlogov za zadovoljstvo ni imel.

Marcel Rodman je po trenerskem debiju na derbijih okrcal predstavo svoje ekipe, ki ni bila videti, kot si je želel: V celotnem tednu smo na treningih in tekmah kazalo drugačno sliko, tako da sem razočaran s podobo na ledu. | Foto: Žiga Zupan/ Sportida Marcel Rodman je po trenerskem debiju na derbijih okrcal predstavo svoje ekipe, ki ni bila videti, kot si je želel: V celotnem tednu smo na treningih in tekmah kazalo drugačno sliko, tako da sem razočaran s podobo na ledu. Foto: Žiga Zupan/ Sportida

"Edina dobra stvar v prvi tretjina je bila, da smo dosegli prvi gol. Zelo razočaran sem bil nad tem, kako smo bili videti v prvi tretjini. Pozneje smo imeli pravi odziv, a nato smo skozi tekmo spet padali. V začetku tretje tretjine smo spet prikazali nekako pravi odziv, pa nato spet padli ... Če sem bil pred tremi dnevi proti Rittnu res zadovoljen s tem, kako smo bili videti na ledu, pa čeprav nekaterega detajli niso bili ravno popolni, je bilo tokrat povsem obratno. Nekateri detajli so bili pravi, nekatere stvari smo naredili dobro, a kot ekipa nismo bili videti, kot bi morali. V vsem tednu smo na treningih in tekmah kazali drugačno sliko, tako da sem razočaran. Ne zaradi poraza, ampak zaradi podobe na ledu," je bil kritičen 37-letni trenerski debitant na obračunih zelene in rdeče barve, ob tem pa Olimpiji pripisal večjo samozavest in odločnost.

Ni bilo energije, pobude, nadzora 

Ta je bila vidna tudi ob koncu srečanja, ko so imeli Jeseničani pri zaostanku s 3:4 dvakrat zapored po dve minuti igralca več, a si prave priložnosti, da bi ogrozili vrata domačega Žana Usa, niso ustvarili.

"Odgovornost prevzemam nase, vedno bom ščitil igralce, a na nekatere stvari nismo bili ali pa jaz nisem bil pripravljen, tako da bo treba stvari izboljšati," pravi 37-letni trener. | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Odgovornost prevzemam nase, vedno bom ščitil igralce, a na nekatere stvari nismo bili ali pa jaz nisem bil pripravljen, tako da bo treba stvari izboljšati," pravi 37-letni trener. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Odgovornost prevzemam nase, vedno bom ščitil igralce, a na določene stvari nismo bili ali pa jaz nisem bil pripravljen, tako da bo treba stvari izboljšati. V teh štirih minutah nismo imeli niti enega pravega strela, ni bilo energije, da bi si dali priložnost, nismo imeli pobude, tako tudi vratarja nisem vzel iz igre. Čakal sem, da bi imeli nadzor, a ga nismo imeli. Čaka nas še veliko dela," je razmišljal Gorenjec, ki še spoznava Alpsko ligo, za katero pravi, "da po eni strani ni z njo nič narobe, po drugi pa vse, saj je eno stopničko prenizko". 

Kot vsi, si želi vrnitve obeh večnih tekmecev na višjo raven tekmovanja, v ligo EBEL. "A o tem, kakšna je realnost, bodo govorili tisti, ki so za to odgovorni."

Mogoče bi bilo nadgraditi, a se ne želi zaletavati

Na Gorenjskem so imeli kar nekaj težav z branilci. Po zadnji sezoni sta odšla pomembna člana obrambe Aleksandar Magovac in Miha Logar. Že lani se je po vrnitvi po poškodbi iz napada v obrambo tako preselil Nik Pem, letos po poškodbah nekaterih še napadalec Urban Sodja. Na sobotni tekmi je na modri črti manjkal kapetan Andrej Tavželj, še vedno čakajo na vrnitev Gašperja Korošca. 

Rodman, ki si je pred odgovori na posamezno vprašanje vzel čas za razmislek, je po srečanju dejal, da pomanjkanje branilcev ni bilo ključnega pomena za poraz, in pristavil, da je ekipa dovolj kakovostna, da je z njo mogoče narediti marsikaj. 

"V tem trenutku bi bilo vsekakor mogoče kaj nadgraditi, ampak kdaj in kako, pa ne na eno ne na drugo nimam odgovora. Ne bi se rad v nekaj zaletel," je odgovoril na vprašanje o morebitni okrepitvi ekipe. | Foto: Žiga Zupan/Sportida "V tem trenutku bi bilo vsekakor mogoče kaj nadgraditi, ampak kdaj in kako, pa ne na eno ne na drugo nimam odgovora. Ne bi se rad v nekaj zaletel," je odgovoril na vprašanje o morebitni okrepitvi ekipe. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ko je pred tednoma na predstavitveni konferenci na Jesenicah pogledoval proti prihodnosti, je izrazil željo, da se na lastne oči prepriča, ali in kje ekipa potrebuje okrepitve, saj ga ne zanima, kaj o tej temi menijo zunanji opazovalci. Na vprašanje po derbiju, ali si je že ustvaril sliko o moči svoje ekipe in morebitnih potrebah po "novi sili", je odgovoril previdno, saj je za podrobnejše odgovore še prehitro.

"Prišel sem na Jesenice, pa so vsi rekli, 'Potrebuješ to, potrebuješ tisto, tisti je zanič ...". Res potrebujem svoje mnenje, ker želim delati, kot sam vem in znam. Svoje mnenje morda imam, ampak če ga nisem pripravljen povedati, ga ne bom, ker obstajajo nekatere stvari, o katerih moram biti povsem prepričan. Ko bom, bom to tudi povedal. V tem trenutku bi bilo vsekakor mogoče kaj nadgraditi, ampak kdaj in kako, na eno ne na drugo nimam odgovora. Ne bi se rad zaletel."

Svojim varovancem je dal nekaj prostih dni, po božiču pa se bodo spet zbrali in nadaljevali pripravo na prihajajoče tekme. Naslednja bo v petek, ko bodo gostili drugo ekipo Celovca.

Preberite še:

risi Slovenija Kanada Jan Urbas
Sportal Slovenski reprezentant po grdem naletu še ne igra #video
HK ECE Celje
Sportal Tri tekme Celjanov v treh dneh v Srbiji: ena odpoved, en poraz, ena zmaga
Ne spreglejte