Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 12. 2018,
18.26

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

liga IHL državno prvenstvo HDK Maribor HK Slavia Junior HK Triglav Kranj HK Olimpija HDD Jesenice

Nedelja, 23. 12. 2018, 18.26

5 let, 3 mesece

Državno prvenstvo in liga IHL med 17. in 23. decembrom

Tri tekme Celjanov v treh dneh v Srbiji: ena odpoved, en poraz, ena zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
HK ECE Celje | Hokejisti Celja so se zadnje dni mudili v Novem Sadu, kjer so po petkovi odpovedi in sobotnem porazu v nedeljo zmagali. | Foto Facebook HK ECE Celje

Hokejisti Celja so se zadnje dni mudili v Novem Sadu, kjer so po petkovi odpovedi in sobotnem porazu v nedeljo zmagali.

Foto: Facebook HK ECE Celje

Pestri dnevi so za hokejisti HK ECE Celje, ki so imeli v zadnjih treh dneh na sporedu tri tekme pri Vojvodini. Petkova je bila ob rezultatu 0:0 odpovedana, v soboto so izgubili s 3:4, v nedeljo pa zmagali s 4:0. Zanimivo je bilo v soboto v Kranju, kjer je Slavija vodila s 3:1, nato pa so domačini priredili preobrat in zmagali s 5:3. Vodilna Crvena Zvezda je konec tedna dvakrat z 8:2 premagala KHL Zagreb.

Marcel Rodman
Sportal Poseben dan za Marcela Rodmana

Hokejisti HK ECE Celje so na sredini tekmi po podaljšku z 2:1 premagali HK Slavija Junior. Tekma je štela dvojno, tako za državno prvenstvo kot ligo IHL. Obračun je odločila nova ruska okrepitev Celjanov Nikita Penzov. Celje je peto, Založani pa so s točko na drugem mestu prehiteli Jesenice, a imajo na računu dve tekmi več. Hokejisti Triglava so gostili KHL Zagreb in izgubili s 5:7. Ob koncu so poskušali izenačiti brez vratarja, a so gostje z zadetkom v prazen gol odpeljali zmago.

Rodman ob debiju zadovoljen z odzivom

Že ponedeljek je prinesel dve tekmi državnega prvenstva. V akcijo sta se po tekmovalnem premoru vrnila tako državni prvak Jesenice kot podprvak Olimpija in visoko zmagala. Železarji, pri katerih je trenerski debi dočakal Marcel Rodman, so s 7:2 premagali Kranjčane, Ljubljančani pa so s kar 15:2 odpihnili zadnji Maribor. Pod enega od zadetkov se je podpisal tudi povratnik v zeleni vrsti Žiga Pešut. Večna tekmeca se bosta v soboto pomerila med seboj, a tekma ne bo štela za DP, temveč le za točke Alpske lige. Od srede kopica tekem v ligi IHL.

Jeseničani so v ponedeljek s 7:2 premagali Triglav in skočili na drugo mesto. | Foto: Urban Meglič/Sportida Jeseničani so v ponedeljek s 7:2 premagali Triglav in skočili na drugo mesto. Foto: Urban Meglič/Sportida

Jeseničani so prek Luke Bašiča povedli že v 27. sekundi, a so gostje, od katerih se poslavlja Maj Tavčar, ki odhaja na kaljenje v Boston, z zadetkom Mihaela Potočnika in izenačenjem odgovorili že po 11 sekundah. Ekipi sta odšli na odmor izenačeni, v drugi tretjini so favorizirani železarji rezultat obrnili sebi v prid in Kranjčanom pred zadnjim delom ušli na +3 (4:1), ob koncu pa z zmago s 7:2 skočili s četrtega mesta na drugo v DP.

"Občutki so dobri. Zadovoljen sem z odzivom fantov. Kar nekaj stvari je bilo drugačnih, sploh za mlade, ki so se nam pridružili šele v nedeljo. Tempo je bil dober, nasprotnik je bil kar trd, sploh prvo tretjino so dobro z nami drsali. Veliko dobrih stvari je bilo narejenih, a pred nami je še velik kup detajlov, o katerih se moramo dogovoriti. Pred sredino tekmo trenerski štab čaka še kar nekaj dela," je po debiju na trenerski klopi Jesenic v pogovoru za hokejtv dejal novi trener Marcel Rodman, ki je nekaterim fantom namenoma privoščil počitek, medtem ko Andrej Tavželj, Gašper Korošec in Gašper Glavič še niso pripravljeni na igro.

Olimpija je na Štajerskem s 15:2 odpravila zadnji Maribor, štiri zadetke je dosegel Patrik Tišlar. | Foto: Vid Ponikvar Olimpija je na Štajerskem s 15:2 odpravila zadnji Maribor, štiri zadetke je dosegel Patrik Tišlar. Foto: Vid Ponikvar

Olimpija odpihnila Štajerce

Vodilno moštvo državnega prvenstva se je v gosteh zneslo nad zadnjim kolektivom DP Maribor, ki še ni osvojil niti točke. Ljubljančani, ki so na Štajerskem zaigrali brez večine nosilcev igre, so zmagali s 15:2, v zadnji tretjini so zadeli devetkrat. Štiri zadetke je dosegel Patrik Tišlar, enega pa povratnik v zeleno-belem dresu Žiga Pešut.

Olimpija bo v sredo v sklopu Alpske lige gostila vse bolj nevarno drugo ekipo Salzburga, v soboto ob 17.30 pa v Tivoliju pričakala še Jeseničane. Ti bodo v sredo gostili Ritten.

Državno prvenstvo

Ponedeljek, 17. december
HDD Sij Acroni Jesenice : HK Triglav Kranj 7:2 (1:1, 3:0, 3:1)
Bašič 1., 24., Avsenek 35., Kalan 37. (SH1), Čimžar 46., Pem 47., Brus 51.; Potočnik 1., Štenkler 50.

HDK Maribor : HK SŽ Olimpija 2:15 (0:2, 1:4, 1:9)
Racić 38. (PP1), Zernko 60.; Tišlar 12., 43., 53., 57., Sojer 16., Zorko 22. (PP1), 48. (PP1), Chvatal 30., Mehle 36., Pešut 40., Jezovšek 41., 59., Planko 44., Grahut 52., 56., 


Sreda, 19. december
HK ECE Celje : HK Slavija Junior 2:1* (0:0, 1:1, 0:0, 1:0)
Jeram 37., Penzov 65.; Čampa 24.

*podaljšek

Lestvica DP

 

Liga IHL

Sreda, 19. december
HK ECE Celje : HK Slavija Junior 2:1* (0:0, 1:1, 0:0, 1:0)

HK Triglav Kranj : KHL Zagreb 5:7 (0:2,3:2,2:3)
HK Vojvodina - KHL Medveščak?
KHL Mladost - SKHL Crvena zvezda?

*podaljšek

Petek, 21. december
HK ECE Celje - HK Vojvodina - tekma je bila zaradi okvare čistilca ledu odpovedana

Sobota, 22. december
HK Triglav Kranj : HK Slavija Junior 5:3
HK Vojvodina :HK ECE Celje 4:3
SKHL Crvena zvezda : KHL Zagreb 8:2
KHL Medveščak : KHL Mladost 5:2

Nedelja, 23. december
HK Vojvodina : HK ECE Celje 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
SKHL Crvena zvezda : KHL Zagreb 8:2

 

Lestvica lige IHL

Preberite še:

Žiga Pešut
Sportal Stari znanec Olimpije spet na tivolskem ledu
HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Na Jesenicah z novo pridobitvijo iz Medveščaka
Ne spreglejte