Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 11. 2014,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Innsbruck

Sobota, 22. 11. 2014, 10.16

8 let

Tirolci: Proti Olimpiji ena od najpomembnejših, a hkrati najtežjih tekem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zmaje čaka naporen konec tedna, saj bodo v 24 urah odigrali dve tekmi. Mini avstrijsko turnejo začenjajo v Innsbrucku, v nedeljo se bodo udarili še s Salzburgom.

Olimpija je po reprezentančnem premoru odigrala dve tekmi in vknjižila tri točke (poraz po kazenskih strelih proti Dornbirnu in zmaga po kazenskih strelih proti Dunaju) oziroma tretjino vseh točk, ki ji jih je uspelo zbrati na 18 tekmah letošnje sezone. Na tirolski obračun so se zmaji, ki jih je v petek zapustil Nejc Berlisk, podali z lepo popotnico, a dvojni spored v enem dnevu bo vse prej kot lahek zalogaj.

Le zmaga bo dala zadnjim rezultatom težo

Z Innsbruckom, ki malce pred polovico rednega dela tekmovanja zaseda deveto mesto, so se zeleno-beli letos že pomerili. Pred skoraj dvema mesecema so v Tivoliju s 3:0 slavili morski psi, za katere igrata nekdanja zmaja, branilec Nick Ross in napadalec Jeff Ulmer. Ross je s 15 točkami najučinkovitejši član Innsbrucka, Ulmer ne zaostaja prav veliko – dosegel jih je 13. Če njunemu moštvu pred premorom ni šlo vse po načrtih, nanizalo je pet porazov, se po premoru dviguje – podobno kot Olimpija je osvojil tri točke.

"Če sem odkrit, gre za eno od najpomembnejših, a hkrati najtežjih tekem sezone, saj vsi pričakujejo, da bomo premagali Ljubljančane. A ne bo lahko. Zadnja rezultata proti Znojmu in Celovcu bosta imela težo le, če ju bomo nadgradili z zmago konec tedna," v pogovoru za uradno spletno stran razmišlja švedski trener Christer Olsson. Branilec Christoph Hörtnagl pa upa, da bodo s soigralci popravili igro z igralcem več: "Po premoru nam gre bolje, vzdušje v ekipi je odlično, verjamemo, da lahko na dveh tekmah v 24 urah (v nedeljo bodo igrali proti Bolzanu, op. a.) povečamo število točk. Na začetku nam je šel power-play dobro od rok, na zadnjih tekmah pa smo imeli ob številčni premoči velike probleme. Nekatere stvari smo spremenili, upamo, da se nam bodo obrestovale."

Optimistični Chiodo

Eden od najpomembnejših členov ljubljanskega moštva vratar Andy Chiodo, ki se je na zadnjih dveh tekmah odlično soočal s skoraj sto streli nasprotnikov, je pred dvojnim gostovanjem optimističen: "Pretekli konec tedna je bil za nas zelo dober, saj smo do točk prišli na dveh zaporednih tekmah. Celotno moštvo zelo trdo dela na treningih, zato lahko s pravo igro premagamo prav vsakega nasprotnika. Naredili bomo vse, da se s prihodnjih dveh gostovanj vrnemo z novimi točkami. Čeprav nas čakata dve težki tekmi, verjamem, da smo tega sposobni."

Obračun, na katerem gostiteljem ne bodo mogli pomagati napadalca Benedikt Schennach in Andreas Hanschitz ter branilec Florian Stern, se bo začel ob 17.30.

Ne spreglejte