Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 1. 2014,
11.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Sapa Fehervar

Četrtek, 30. 1. 2014, 11.36

7 let, 12 mesecev

Težko bo, a cilj ostaja: vroči Sapi še četrtič vzeti sapo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Olimpijo čaka pomemben obračun s Sapo, ki so jo zeleno-beli letos že trikrat premagali. Zmaga je nujna, a madžarski "hudiči", ki v drugem delu še niso izgubili, so ena najbolj vročih ekip ta hip.

Poraz, zmaga, poraz, zmaga je izkupiček hokejistov ljubljanskega moštva v kvalifikacijskem delu, v katerem si bosta dve ekipi zagotovili, da 2. marca za njiju še ne bo konec sezone v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Za Olimpijo je še kako pomembno, da zaporedje rezultatov v drugem delu že zvečer spremeni, saj bi ob porazu praktično že lahko opustila misel na končnico.

Če bi se vrnili v pretekle mesece in pogledali statistiko medsebojnih tekem med Olimpijo in njenim večernim nasprotnikom Sapo Fehervar, bi lahko rekli, da so Madžari ugodna "stranka". Zeleno-beli so jih v letošnji sezoni premagali na treh od štirih medsebojnih srečanjih, dvakrat tudi v gosteh.

A če ostanemo pri rezultatih Madžarov v zadnjih dveh tednih, je jasno, da so nekdanji "zmaj" Frank Banham in soigralci v pravem trenutku ujeli zmagovalni ritem. V drugi del so vstopili z eno točko na računu, po štirih tekmah jih imajo na vrhu kvalifikacijske skupine devet. V tekmi za četrtfinale so slavili na prav vseh obračunih. Najprej je padel Gradec, nato Dornbirn, Celovec in na zadnje še Innsbruck, ki je v mreži občutil madžarsko petardo. Za povrh je med vratnicama ekipe iz Szekesfehervarja blestel Zoltan Hetenyi, ki je na štirih tekmah prejel le štiri zadetke.

"Zbrali so se v pravem trenutku in so v res odlični formi"

Na Madžarskem vsekakor ne bo lahko, kar je po nedeljski zmagi, ko je bilo še vedno čutiti nekaj grenkega priokusa petkovega poraza v Innsbrucku, potrdil tudi ljubljanski strateg Ivo jan, ki tokrat ne bo mogel računati na kaznovana Roka Leberja in Pascala Morencyja: "Sapa se je v zadnjem delu razigravanja znašla odlično. Statistika medsebojnih obračunov gor ali dol. Oni so se zbrali v pravem trenutku in so trenutno v res odlični formi. Upam, da bomo obdržali tako formo, kot nas je krasila v nedeljo, morali bomo odigrati tako kot proti Dornbirnu. Od prvega do zadnjega bomo morali biti 100- oziroma kar 110-odstotni. Pomembno bo tudi to, da bo naš vratar branil, kot je v nedeljo. Če bomo igrali svojo igro, lahko, kot sem že mnogokrat rekel, premagamo vsakogar. Boji vedno trajajo konca. Ne bomo se predali. Na Madžarskem gremo na zmago in iskreno upam, da nam bo uspelo."

Po madžarskem gostovanju bo Olimpija v soboto, 1. februarja, odigrala še zadnje srečanje pred olimpijskim premorom. V Tivoliju ji bo ob 17.30 nasproti še drugič v dobrih dveh dneh stala Sapa Fehervar.

Ne spreglejte