Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 5. 2014,
16.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

svetovno prvenstvo Minsk Švedska hokej

Ponedeljek, 26. 5. 2014, 16.19

8 let

Švedi ogorčeni nad goljufanjem kaznovanega ruskega selektorja v finalu (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Švedski mediji dan po SP pišejo, da je kaznovani ruski selektor Oleg Znaroks, ki je moral boj za zlato spremljati s tribun, med finalom goljufal in nadomestnemu vodji Harijsu Vitolinšu dajal napotke.

"Njegovo dejanje (Znaroksovo, op.a.) je obžalovanja vredno. To se ne bi smelo zgoditi. Upam, da bo Mednarodna hokejska zveza, ki smo jo o tem obvestili, ukrepala," je bil nad Znaroksovim vedenjem med finalno tekmo ogorčen nekdanji švedski trener Leif Erik Boork, ki zadnje čase opravlja vlogo športnega komentatorja na televizijskem kanalu TV4. In prav s posnetkov na TV4 je razvidno sporno sodelovanje med Znaroksom in Harijsom Vitolinšem, ki bi moral v finalu taktirko vihteti brez pomoči kaznovanega Latvijca. Švedski medij Aaftonbladet se je razpisal o tem, da je Znaroks nosil slušalko, medtem ko je Vitolinš govoril v mikrofon, pripet v uro.

Švede je zmotilo tudi to, da je Znaroks po koncu finala na ledeni ploskvi skupaj s svojimi varovanci proslavljal naslov svetovnih prvakov, čeprav zaradi kazni sploh ne bi smel stopiti na led. Skandinavci še pravijo, da sami ne bi in tudi niso kršili pravil Mednarodne hokejske zvez (IIHF). Švedski pomočnik Rikardom Grönborgom, ki je bil zaradi besednega obračunavanja z Znaroksom na polfinalni tekmi prav tako kaznovan, je namreč spoštoval pravila.

Bronasti Švedi menijo, da bi Olega Znaroksa, ki je vodenje zbornaje komande prevzel konec marca, morala doleteti kazen.

Zanimivo pa je, da se s tem prav veliko, vsaj do zdaj, niso obremenjevali poraženci finala Finci – izgubili so z 2:5 –, finski branilec Juuso Hietanen je namreč dejal: "O tem nismo niti razmišljali. Nam sploh ni pomembno, ali njihov selektor stoji ob klopi ali pa tekmo spremlja s tribune."

Ne spreglejte