Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 10. 2012,
6.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NHL NHLPA Don Fehr

Petek, 19. 10. 2012, 6.51

7 let, 12 mesecev

Stavki ni videti konca, Kopitar in Muršak vendarle "risa"?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po sredinem predlogu kolektivne pogodbe s strani NHL sta se v četrtek strani znova srečali. Pogovori so se zaključili po vsega uri. Združenje igralcev je predstavilo tri predloge, a so bili zavrnjeni.

V najmočnejši hokejski ligi se iz leta v leto obrača več denarja, a za lastnike na eni in igralci na drugi, ga še vedno ni dovolj. Stara kolektivna pogodba je prenehala veljati 15. septembra, podpis nove pa še vedno ni na vidiku. Po odpovedi vseh pripravljalnih tekem je vodstvo NHL preklicalo tudi vse obračune v uvodnih dveh tednih rednega dela. Igralci so si poiskali klube po svetu, pravi boj pa bijejo pogajalci na obeh straneh. Ki pa doslej niso bili pretirano uspešni. V sredo je komisar NHL Gary Bettman, ki zastopa interese lastnikov klubov, predstavil nov predlog, nekoliko manj rigorozen kot prvotni, ki pa po pričakovanjih ni navdušil igralcev. V točki, ki je najbolj sporna, je predvideval delitev dobička 50 proti 50.

V četrtek je bilo na potezi združenje igralcev (NHLPA), ki je pripravilo protiponudbo. Pravzaprav kar tri. Na kakšne deleže bi se dobiček delil, ni znano. Je pa znano, da je NHL zavrnil vse predloge. ''Očitno je, da ne govorimo istega jezika. Dejstvo je, da nismo niti približno blizu tistega, kar smo predlagali sami. Ne vem, kakšen bo naslednji korak. Sam nisem preveč optimističen. Zadnje pogovore smo končali v vsega uri.''

Z novimi neuspešnimi pogovori pa se oddaljuje tudi nov datum začetka sezone, ki so ga predlagali lastniki. Sicer je še nekaj možnosti, da se strani dogovorita in s tem rešita celotno sezono. A vedno bolj kaže, da bo 2. november, ko je planiran začetek rednega dela, le pobožna želja. ''To ni dober dan. Moral bi biti, a ni …'' je bil kratek in jedrnat izvršni direktor NHLPA Donald Fehr. Kdaj se bodo pogovori znova nadaljevali ni znano.

Ne spreglejte