Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 5. 2014,
11.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Chicago Blackhawks

Sobota, 31. 5. 2014, 11.04

8 let

Specialisti za sedme tekme zatrjujejo: Zapravili smo dve priložnosti, tretje ne bomo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kralji niso izkoristili drugega zaključnega ploščka za uvrstitev v finale. V veliki meri jim je načrte prekrižala zvezda večera Patrick Kane, ki je dosegla dva zadetka, tudi zmagovitega, in podajo.

Kralji bodo še tretjič v letošnji končnici igrali sedmo tekmo, ki jim je kot po pravilu pisana na kožo – letos so se že dvakrat rešili na tak način. Kopitar in soigralci so sicer imeli dva zaključna ploščka, a se je aktualnim prvakom uspelo vrniti v igro in serijo izenačiti.

Na šesti tekmi, ki so jo igrali v domačem Staples Centru, je bilo najbolj živahno v zadnji tretjini, ko sta Drew Doughty in Alec Martinez pripravila preobrat in Los Angeles od zaostanka z 1:2 popeljala v vodstvo s 3:2. A Chicago ni izgubil upov, v 52. minuti je na sceno stopil eden od glavnih junakov zmage hokejistov iz vetrovnega mesta Patrick Kane, ki je podal do Duncana Keitha, ta pa je s sredine krogov s strelom na bližnjo vratnico premagal Jonathana Quicka in izenačil.

Sledile so pestre minute, ko je Chicago lovil gol, ki bi ga obdržal v sezoni, in ga ujel v 57. minuti. V glavni vlogi je bil spet Kane, ki je obdrsal Mariana Gaborika in s strelom z razdalje matiral pokritega Quicka. Kralji so do konca tekme poskušali brez vratarja, a jim podaljška ni uspeli izsiliti, tako da bomo odgovor na vprašanje, kdo se bo pridružil New York Rangersom, dobili v jutranjih ponedeljkovih urah po slovenskem času.

Veliko fantov, ki lahko prevzamejo odgovornost

"Na tako velikih tekmah, ki odločajo o biti ali ne biti, preprosto poskušaš prevzeti nase breme, poskušaš ekipo še bolj zavzeto pripeljati do uspeha. Mi imamo v ekipi veliko igralcev, ki lahko stopijo v ospredje in imajo svoj večer. Tokrat sem ga imel jaz, in ko prideš na vrsto, je vedno zabavno, da lahko pomagaš," je po izenačenju serije dejal Kane.

Petindvajsetletnik , čeprav je trenutek na strani Chicaga – zmagali so na zadnjih dveh obračunih –, ne želi prehitevati stvari: "Zadnji tekmi sta bili za nas nori. Verjamem, da so gledalci prišli na svoj račun. A dobro se zavedamo, da nam nasproti stoji vztrajna skupina fantov, ki je v prvih dveh serijah sedmi tekmi dobila na gostovanjih, zato bo težko. Ta trenutek smo veseli zmage, ki pa ne pomeni prav veliko, saj cilja še nismo izpolnili. Pripravili se bomo na sedmo tekmo, na kateri pričakujemo, da bo Los Angeles iz sebe iztisnil vse atome moči."

"Imamo še sedmo tekmo"

"Mislim, da vsi vemo, kaj moramo narediti za zmago. A danes smo preprosto pustili preveč časa in prostora Kanu, zaradi česar smo prejeli dva zadetka v zadnjem delu. Na prvih štirih tekmah smo ga dobro zaustavljali, na zadnjih dveh pa smo malce pozabili nanj, zato se je razigral. Igralec takšnega kova, kot je on, svoje priložnosti izkoristi (Kane je na prvih štirih tekmah vknjižil eno podajo, na zadnjih dveh pa dva gola in pet podaj, op. a.)," je bil po porazu slabe volje kapetan Dustin Brown.

Dobre volje ni mogel biti niti branilec Drew Doughty, ki je v seriji proti Los Angelesu izjemno razpoložen, dosegel je tri zadetke in štiri podaje, a branilec vseeno verjame, da bo sedma tekma spet njihova: "Mislim, da zadnji dve tekmi nismo igrali dovolj 'obupano', zato smo ju tudi izgubili. A razočaranje me je hitro minilo. Preživeli bomo. Zapravili smo dve priložnosti, tretje ne bomo. Imamo še sedmo tekmo. Vemo, da lahko premagamo to ekipo Chicaga, a hkrati vemo tudi, da nikakor ne bo lahko. Oni bodo prikazali svojo najboljšo igro, in to na domačem ledu. Zdaj moramo čim prej pozabiti na poraz in se pripraviti na naslednje srečanje."

To bo na sporedu v ponedeljek ob 2. uri po slovenskem času.

Ne spreglejte