Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 5. 2021,
21.38

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Slovaška Kanada Rusija Mednarodna hokejska zveza Riga SP v hokeju 2021

Ponedeljek, 24. 5. 2021, 21.38

2 leti, 11 mesecev

SP v hokeju, 4. dan

Kanadčani še kar brez zmage, Slovaki po 17 letih premagali Ruse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
SP 2021: Nemčija - Kanada | Nemci so na tem prvenstvu tudi po derbiju s Kanadčani še brez poraza | Foto Guliverimage

Nemci so na tem prvenstvu tudi po derbiju s Kanadčani še brez poraza

Foto: Guliverimage

Četrti dan v skupini A sta odprli do tega kroga neporaženi Slovaška in Rusija, s 3:1 so slavili Slovaki. V skupini B so popoldan gostitelji Latvijci pričakovano premagali Italijane (3:0), zvečer pa so neprepričljivi Kanadčani doživeli še en udarec. Po tem, ko so  izgubili z Dansko in nato visoko še z ZDA (1:5), jih je danes s 3:1 ugnala še Nemčija, ki na tem prvenstvu še ne pozna poraza. Do prve zmage pa so vendarle prišči Čehi, a so Beloruse premagali šele po podaljšku.

ZDA Kanada SP v hokeju 2021 Riga
Sportal Američani prerešetali Kanado, nova presenečenja

Četa Kanadčana Craiga Ramsayja nadaljuje z odličnim rezultatskim nizom. Po zmagah nad nižje rangiranima tekmecema, Belorusijo in Veliko Britanijo, so Slovaki na kolena spravili še Ruse. Miloš Kelemen je sredi obračuna poskrbel za prvo slovaško vodstvo, Rusi so z izenačenjem odgovorili le minuto pozneje, a Aleksander Barabanov je bil edini junak, ki je uspel premagati slovaškega vratarja Juliusa Hudačka. Slovaki so v 54. minuti izkoristili številčno prednost in znova povedli, usodo Rusov pa zapečatili minuto pred koncem srečanja z zadetkom v prazen gol. Slovaki so Ruse nazadnje premagali pred 17 leti.

Nemci se ne ustavljajo, Čehi strli trd beloruski oreh

Nemci tudi po tretji tekmi prvenstva ostajajo stoodstotni, danes so s 3:1 premagali Kanadčane. V prvi tretjini so z goloma Stefana Loibla (11. minuta) in Matthiasa Plachte (12.) povedli z 2:0, pa so Kanadčani z zadetkom Nicka Paula (19.) še uspeli obdržati stik. V drugi tretjini golov ni bilo, v zaključku tekme pa so Javorjevi listi do izenačenja poskušali priti brez vratarja in z dodatnim oklepnikom v polju, a kot se rado zgodi v takšnih situacijah, prejeli še en gol v prazno mrežo. Za končnih 3:1 je zadel Korbinian Holzer.

Čehi so se namučili za prvo zmago na prvenstvu, trd beloruski oreh so strli šele v podaljšku. Belorusi so tekmo odprli bolje, Jegor Šarangovič jih je v 26. minuti popeljal v vodstvo, nato so Čehi pripravili preobrat, z goloma Jana Kovarja (30.) in Filipa Zadine (34.) so na drugi odmor odšli zadovoljni, a so Belorusi v 52. minuti prišli do izenačenja prek Vladislava Jerjomenka. V drugi minuti podaljška je tekmo odločil Dominik Kubalik.

V skupini B so domačini prišli do pričakovane zmage nad Italijo, ki v 12 poskusih ni uspela premagati Ivarsa Punnenovsa. Na drugi strani je imel Justin Fazio precej več dela, ki ga je dobro opravil – zaustavil je 42 strelov Latvijcev, ki so zadetek za končnih 3:0 dosegli v prazen gol. Latvija je po treh tekmah pri sedmih točkah, Italija pa pri začetnih nič.

Rusi pričakujejo NHL-ovce

Ruska zasedba bo v Latviji dočakala okrepitve z druge strani Atlantika. V nedeljo se je sezona lige NHL končala tako za Washington Capitals kot St. Louis Blues. Iz Washingtona v Rigo prihajata branilec Dmitrij Orlov in vratar Ilja Samsonov, medtem ko se je zvezdnik Aleksander Ovečkin, ki mu je potekla pogodba, uradno zaradi več manjših poškodb odpovedal svetovnemu prvenstvu. Zbornajo komando bo okrepil še krilni napadalec St. Louisa Vladimir Tarasenko.

Omenjeni bodo najverjetneje zaigrali v predvidenih izločilnih bojih, saj jih najprej čaka šestdnevna karantena. Bo pa lahko selektor Valerij Bragin že prej računal na branilca Calgaryja Nikito Nesterova, ki je sezono NHL končal že po rednem delu, a zaradi karantene še ni smel nastopiti.

16 reprezentanc, izpadel ne bo nihče

V Latviji nastopa 16 reprezentanc, razdeljenih v dve skupini. Najboljše štiri izbrane vrste iz vsake skupine bodo po skupinskem delu nadaljevale v četrtfinalu, za preostale bo prvenstva konec.

Letos so vsa moštva varna pred izpadom v nižji rang tekmovanja. Naslov prvakov branijo Finci, ki so leta 2019 na Slovaškem v finalu premagali Kanado.

SP v hokeju, Riga, 4. dan:

Ponedeljek, 24. maj

Skupina A
Slovaška : Rusija 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Češka : Belorusija 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 1:0) - po podaljšku

Lestvica:
1. Slovaška 3 tekme - 9 točk
2. Rusija                3 - 6
3. Švica 2 - 6
4. Belorusija 3 - 4
....................................................
5. Danska 2 - 3
6. Češka 3 - 2
7. Švedska  2 - 0
8. Velika Britanija 2 - 0


Skupina B
Latvija : Italija 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Nemčija : Kanada 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Lestvica:
1. Nemčija 3 tekme - 9 točk 
2. Latvija 3  - 7 
3. Kazahstan 2 - 4
4. Finska 2 - 4
.........................................
5. ZDA 2 - 3
6. Norveška 2 - 3
7. Kanada 3 - 0
8. Italija 3 - 0

Latvija - hokej, SP
Sportal Latvijci presenetili Kanadčane, Rusi dobili trdo bitko s Čehi
Finska ZDA SP v hokeju 2021 Riga
Sportal Branilci naslova začeli z zmago nad ZDA, Kazahstan po loteriji strl gostitelje
 
Ne spreglejte