Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 7. 2015,
13.40

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

SKA Sankt Peterburg liga KHL Andrej Nazarov

Petek, 10. 7. 2015, 13.40

8 let, 3 mesece

So se težave z nepredvidljivim trenerjem prvakov že začele?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Šele dobro so začeli priprave na novo sezono lige KHL, pa je v taboru prvakov SKA Sankt Peterburg že pošteno vroče. Novi trener Andrej Nazarov naj bi fizično napadel nekdanjega klubskega zdravnika.

Pred dobrima dvema mesecema so SKA-jevci uživali v proslavljanju Gagarinovega pokala, naslov prvakov lige KHL so osvojili prvič v zgodovini. Mesec zatem je privržence kluba presenetila novica, da se poslavlja trener Vjačeslav Bikov, s katerim so posegli na sam vrh. Uradno naj bi se umaknil iz družinskih razlogov, neuradno so ga do odstopa pripeljali pritiski iz ozadja. Kakorkoli, SKA je potreboval novega stratega, ki ga je izjemno hitro, v le nekaj dneh, našel v temperamentnem Andreju Nazarovu. Rus je svojo vročekrvnosti že večkrat pokazal kot igralec – v ligi NHL je bil odgovoren za vihtenje pesti –, pa tudi kot trener, ko se je znal hudovati nad sodniki in tudi navijači.

V predel glave in prsnega koša

Zadnje dni so ruski mediji spet polni novic o 41-letniku. Pa ne zaradi začetka priprav s svojimi varovanci, pač pa zaradi domnevnega incidenta, ki naj bi se zgodil pred dnevi. Nazarov naj bi se fizično znesel nad zdaj že nekdanjim zdravnikom SKA Jegorjem Kozlovom. Neljubi dogodek naj bi se zgodil, potem ko je trener v družbi generalnega menedžerja Andreja Točickega in generalnega direktorja Vadima Fiska Kozlovu razkril, da je ostal brez službe.

Kozlov, ki je imel pogodbo s klubom vse do konca aprila leta 2016, odločitve vodstva ni hotel sprejeti brez pojasnila, saj je menil, da je delal dobro. A po mnenju lige KHL najboljši zdravnik pretekle sezone je po nekaj izmenjanih besedah v povišanih tonih namesto pravega odgovora prejel udarce v predel glave in prsnega koša. Zadal naj bi mu jih Nazarov. Vsaj tako je iz bolnišnice, kjer okreva po poškodbi glave, nekaterim ruskim medijem zaupal Kozlov.

Želeli vreči slabo luč

Seveda imajo svojo različico dogajanja tudi v klubu, v katerem vse skupaj zanikajo ter pravijo, da so nekateri mediji – novico je v svet prvi poslal ruski spletni portal Biznes Online – na SKA želeli vreči slabo luč in da je Kozlov najverjetneje zaradi jeze po izgubi službi sedmi sili natresel laži. "Ne bom skrival, pogovor v pisarni je bil vse prej kot prijeten, a nič od tega, kar poročajo mediji, ni res. Nikakršnega pretepa ni bilo," se je na pisanje medijev odzval Točicki, ki je bil zraven, ko je Kozlov prejel slabo novico.

SKA že ima novega zdravnika, to je Aleksander Siganov, še lani zdravnik pri Barys Astani, ki jo je vodil prav Nazarov, a zgodba še zdaleč ni končana. Kozlov bi lahko pravico iskal na sodišču, primer pa spremlja tudi liga KHL, ki se je odzvala z besedami: "Pozorno spremljamo dogajanje in ga bomo, vse dokler ne bodo stvari povsem pojasnjene. Šele po pravni presoji pristojnih organov bomo lahko govorili o nadaljnjih ukrepih."

Začenjajo proti CSKA, ki ima novega vratarja

Novo sezono lige KHL bodo odprli prav aktualni prvaki, ki bodo 24. avgusta palice prekrižali s CSKA Jana Muršaka. Moskovčani so se okrepili z novim vratarjem, v prihodnji sezoni jim bo pomagal Šved Viktor Fasth, še lani član Edmontona.

Ne spreglejte