Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2016,
14.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi Nik Zupančič Avstrija Francija Slovaška

Četrtek, 11. 2. 2016, 14.13

8 let

Slovenija za uvod povozila Avstrijce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska reprezentanca je turnir EIHC odprla z odliko, severne sosede je po zaslugi prvih dveh tretjin premagala s 6:2. Na prvi tekmi je Slovaška z 2:1 ugnala Francijo.

Obračun med starima znankama, ki se srečujeta večkrat letno, je med slovenskima vratnicama začel Matija Pintarič (njegova menjava je bil Robert Kristan, Luka Gračnar pa je tekmo spremljal s tribun), med avstrijskima pa mladi David Kickert.

Ta je prvi plošček iz svojega gola pobral v 13. minuti, ko se je izkazal slovenski prvi napad, Rok Tičar in Žiga Jeglič sta se znašla med podajalci, drugi najboljši strelec češke Extralige Robert Sabolič pa je s strelom pod prečko na semaforju izpisal rezultat 1:0. Slovenska prevlada se je nadaljevala, Ken Ograjenšek je v 16. minuti izkoristil veliko napako Avstrijcev pred slovenskim golom, s Tičarjem in Miho Verličem zdrvel v protinapad in postavil izid prve tretjine (2:0).

Nadaljevanje in konec po slovenskih notah

Drugi napad je udaril tudi ob začetku druge tretjine, ko je za še slabšo voljo na domači klopi poskrbel Miha Verlič. A ni prav dolgo ostalo pri +3 Slovenije. Gregor Koblar, ki je na turnir vskočil kot zadnji (po odpovedi Jana Urbasa), je v slovenski obrambni tretjini priboril izgubljeni plošček, pobegnil gostiteljevim branilcem in s strelom med nogama premagal Kickerta. Krizo severnih sosedov je v 31. minuti poglobil še Klemen Pretnar, ki se je sprehodil med Avstrijci in s strelom z vrha krogov zakuril petardo.

Domači navijači so glasno izražali nezadovoljstvo, med vratnicama pa je Kickerta zamenjal David Madlener. Sprememba je prinesla nekaj pozitive med gostitelje, Manuel Geier je znižal na 5:1, a je mladi Nik Pem rise hitro vrnil na +5. Avstrijci so zadnjo tretjino odprli s hitrim zadetkom, Fabio Hofer je kot drugi premagal Pintariča, a kaj več od znižanja zaostanka domačim ni uspelo.

Že popoldan sta se pomerili Francija in Slovaška, ki na turnirju igra z ekipo B. Na koncu so s tesnih 2:1 slavili Slovaki.

Ne spreglejte