Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 5. 2017,
23.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

2

Natisni članek

SP v hokeju 2017 slovenska hokejska reprezentanca Pariz risi David Rodman Aleš Mušič

Torek, 9. 5. 2017, 23.06

6 let, 6 mesecev

Slovenski tabor po porazu z 1:5 proti Norveški

"Vsak se mora pogledati v ogledalo in se vprašati, ali je res dal vse od sebe"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

2

Slovenska hokejska reprezentanca je z eno slabših predstav v zadnjem času in porazom z 1:5 proti Norvežanom izgubila še na tretjem srečanju na svetovnem prvenstvu. Eden od tistih, ki je znal reči bobu bob, je bil kapetan risov Jan Muršak.

"Če se bo preveč slabe volje vleklo naprej, nam to v nadaljevanju prvenstva ne bo preveč pomagalo." | Foto: Vid Ponikvar "Če se bo preveč slabe volje vleklo naprej, nam to v nadaljevanju prvenstva ne bo preveč pomagalo." Foto: Vid Ponikvar  

poročevalka | Foto:

Načrti slovenskih hokejistov, da bi proti skandinavskim nasprotnikom iztržili ugoden rezultat in si v želji po obstanku med elitno druščino olajšali delo, se niso uresničili. Severni medvedi so razglašene rise, proti katerim so že po prvi tretjini vodili s 3:0, odpravili s 5:1 in se razveselili druge zmage. Z njo so naredili velik korak k temu, da se bodo tudi prihodnje leto družili z najboljšimi 16 reprezentancami sveta.

"Ne vem, ne vem," je ob vprašanju, kaj je bil razlog za tako slabo slovensko predstavo, besede iskal v slovenski ekipi najizkušenejši napadalec s svetovnih prvenstev David Rodman. "Spet smo slabo začeli. Težko je igrati, ko se hitro znajdeš v zaostanku treh zadetkov. A zdaj je, kar je. Treba se je ozreti naprej. Imamo še kar nekaj tekem, kjer lahko iščemo svoje priložnosti. Treba je čim prej pozabiti ta poraz in se pripraviti na naslednjo tekmo. Če se bo preveč slabe volje vleklo naprej, nam to v nadaljevanju prvenstva ne bo preveč pomagalo."

Ste res dali vse?

Soigralčeve besede je ponovil še eden od prekaljenih mačkov v slovenskem napadu Aleš Mušič: "Mislim, da smo slabo začeli tekmo. Nismo bili pravi. Preveč smo podvajali v obrambi in pozabljali na igralce pred golom, tako da so Norvežani to izkoristili pri treh zadetkih. Vsi smo upali, da bomo premagali Norveško, ampak na žalost se ni izšlo po naših željah. A nič zato, do konca je še veliko tekem, na katerih bomo iskali svoje priložnosti."

Jan Muršak | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Bolj kritičen je bil vselej neposredni kapetan reprezentance Jan Muršak: "Verjamem, da smo dovolj dobri, da lahko igramo z Norvežani, a tega nismo pokazali. Osredotočiti se moramo nase. Če pa bomo hoteli samo igrati lep hokej ... Z Norvežani smo poskušali igrati tako, pa so takoj trikrat zadeli. Moramo se osredotočiti na svojo igro, vsak se mora pogledati v ogledalo in se vprašati, ali je res dal vse od sebe za to ekipo."

Najprej obramba, nato vse drugo

Naslednja tekma Slovence čaka že v sredo zvečer (20.15), ko bodo proti aktualnim svetovnim podprvakom poskušali drago prodati svojo kožo. Finci bodo po dveh porazih (Franciji in Češki) zagotovo z vso silo planili po risih in ničesar ne bodo prepustili naključju.

"Pogledali si bomo kakšen posnetek s tekme z Norveško, da bomo videli, kaj je treba popraviti, kje je treba biti boljši. Naredili bomo analizo in se pripravili na Fince. Zavedamo se, da bodo igrali na vso moč, saj na tem prvenstvu vsi igrajo tako. Treba bo dati večji poudarek na obrambo. Najprej moramo tam opraviti stoodstotno in nato igro graditi naprej. Zagotovo bo potrebna bo večja disciplina, saj se bomo le tako lahko veselili kakšnih točk," pred prihajajočimi obračuni razmišlja Mušič.

Fotogalerija Vida Ponikvarja

Fotogalerija
1 / 53

Slovenija je od cilja – obstanek med elito – precej oddaljena. Na treh tekmah je zbrala tri poraze in eno točko, kar zadošča za predzadnje mesto. Svoje priložnosti bo iskala predvsem na predzadnji tekmi z Belorusijo, ki po treh porazih proti trem velesilam (Kanada, Finska, Češka) še nima točke.

Ne spreglejte