Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 5. 2017,
19.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Pariz risi slovenska hokejska reprezentanca Nik Zupančič SP v hokeju 2017

Torek, 9. 5. 2017, 19.40

6 let, 6 mesecev

Selektorja po tekmi Slovenija : Norveška (1:5)

Nik Zupančič: Polovica ekipe ni bila pripravljena na dogajanje na igrišču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
risi Slovenija Norveška | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Fantje bodo morali prevzeti svoj del odgovornosti in spremeniti kaj do naslednje tekme. Padali smo že pri osnovnih stvareh, kot je sprejemanje ploščka …," je po klavrni predstavi svoje čete, porazu z 1:5 proti Norveški, dejal slovenski selektor.

poročevalka | Foto:

Slovenska hokejska reprezentanca se je po dveh porazih proti favoriziranima Švici in Kanadi v torek zoperstavila bolj enakovrednemu tekmecu Norveški. Za rise je bil obračun lepa priložnost, da na račun vpišejo točke, a jim tega ni uspelo doseči. Na koncu so z napakami premagali sami sebe in po predstavi, ki ni imela ne repa ne glave, čestitali Skandinavcem za zasluženo zmago.

Pri sebi bodo morali razčistiti

Po boleči vikinški zaušnici so nekateri hokejisti hitro odkorakali mimo sedme sile v mešani coni, drugi pa ponudili le nekaj kratkih odgovorov. Je bil pa zato toliko bolj zgovoren slovenski selektor Nik Zupančič, ki od svojih oklepnikov zahteva drugačen pristop.

"Kljub vsej pripravi je bil že začetek slab. Težko je na tem svetovnem prvenstvu premagati katerokoli ekipo, če ne igramo stoodstotno, tako, da so vsi pripravljeni dati vse od sebe. Ne bom govoril o številkah, a polovica ekipe ni bila pripravljena na to, kaj se je dogajalo na igrišču. Fantje bodo morali razčistiti pri sebi oziroma prevzeti odgovornost. Jaz sem prvi, ki jo bom. In jo tudi prevzemam za vse, kar se dogaja na prvenstvu z reprezentanco. Bodo pa morali tudi fantje prevzeti svoj del te odgovornosti in spremeniti kaj do naslednje tekme," nejevolje ni skrival nekdanji odlični reprezentant.

Fotogalerija Vida Ponikvarja

Fotogalerija
1 / 53

"Če bomo to delali še naprej ..."

Zakaj je njegova četa delovala tako razbito? "Padali smo že pri osnovnih stvareh, kot je sprejemanje ploščka. Trenerji temu pravimo igrati enostavno, ampak mi očitno znamo ravno toliko hokeja, da znamo stvari zaplesti tam, kjer jih ni treba. Tam, kjer so naše prednosti, je to dovoljeno. Kot je rekel norveški trener, mi smo dobri okoli gola, pod krogi bulijev v napadalni tretjini, tam lahko kreiramo. Kar zadeva igro s ploščkom v srednji in obrambni tretjini, pa se preveč zapletamo, izgubljamo ploščke in nasprotniki na tem prvenstvu bodo to izkoristili. Če bomo to delali še naprej, bomo težko prihajali do točk."

Slovenci bodo naslednjo tekmo odigrali v sredo ob 20.15, ko jim bodo nasproti stali Finci. | Foto: Vid Ponikvar Slovenci bodo naslednjo tekmo odigrali v sredo ob 20.15, ko jim bodo nasproti stali Finci. Foto: Vid Ponikvar

Slovenci morajo tekmo čim prej pozabiti in se osredotočiti na naslednjo, ki jih čaka v sredo v večernih urah (20.15) proti ranjenim Fincem, ti bodo zagotovo udarili z vso silo, saj sta za njimi dva zaporedna poraza.

Z novo zmago proti obstanku

Norvežani so z drugo zmago naredili velik korak k obstanku med elito, s čimer je bil zadovoljen tudi selektor Petter Thoresen: "V prvi tretjini smo igrali dobro, dosegli tri zadetke, nato pa pametno nadzorovali tekmo, saj vemo, da je Slovenija dobra ekipa. Veseli me, da smo pomagali svojemu vratarju, pred golom smo igrali zelo dobro. Imeli smo pet izključitev, a se nam je vselej uspelo ubraniti, zato je to lepa zmaga za norveško ekipo."

Ne spreglejte